2.3 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualnoPriprave na zagorski Oratorij

Priprave na zagorski Oratorij

To poletje bo od 10. do 15. julija v Zagorju že sedmo leto potekal oratorij.

Oratorijski teden je teden v letu, ki združuje več kot 100 otrok udeležencev iz zagorske občine in mlade animatorje, prostovoljce, ki se nanj pripravljajo že od januarja dalje.

Oratorij je vzgojno prostočasno dogajanje oziroma gibanje namenjeno otrokom in že od leta 1988 poteka v mnogih slovenskih župnijah.

Miselni vodja tokrat Ostržek

Letošnje leto bo miselni vodja oratorija Ostržek. Da je Ostržek pravi junak bodo otroci letos spoznali tudi na Oratoriju, saj je uspešno prešel skozi vse tegobe naivnega lesenjačka in na koncu postal pravi deček.

V sklopu dneva se otroci spoznavajo preko delavnic, letos ponujajo velik izbor le-teh, raznih ustvarjalnih kotičkov, ne manjka pa tudi duhovnega udejstvovanja. En dan v tednu se vsi skupaj odpravijo na izlet, kam se bodo odpravili letošnje leto je še skrivnost.

Na koncu dneva, kot pričajo prejšnja leta, odhajajo domov le zadovoljni obrazi, poslavljajoči se od svojih novih prijateljev. Animatorji pa se zvečer, ko vsi udeleženci odidejo, skupaj usedejo in govorijo o preteklem dnevu in načrtujejo za naslednji dan.

Prijavnice zbirajo v zagorski cerkvi in župnišču  vse do 12. junija.

 

Avtor: Eva Lipovšek

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X