-- OGLAŠEVANJE --

Prikaz nasprotnih dejstev: Hrastniku obljubili rešilca tudi ponoči

-- OGLAŠEVANJE --

Na Ministrstvu za zdravje so se odzvali na naš članek, v katerem smo izpostavili, da naj bi Občina Hrastnik morala sama doplačati dostopnost rešilca za nujni prevoz pacientov v ZD Hrastnik v nočnem času (v okviru dispečerske službe), oziroma, da ustanova doplačevanja morda ne bo več zmogla. Zdravstveno ministrstvo nas je zaprosilo za prikaz nasprotnih dejstev in objavo smo jim omogočili.

Ker se je o ukinitvi dežurne službe v nočnem času tako v Hrastnik kot tudi v Zagorju že govorilo, oziroma se o tem govori malodane vsako leto, bomo pozorno to spremljali še naprej. Nas pa v uredništvo ZON.si veseli, da s strani države tokrat zagotavljajo, da bo tudi za zasavsko občino, ki ima najmanj prebivalcev, kvalitetno poskrbljeno v smislu nujne zdravstvene pomoči v nočnem času.

Tako pojasnjujejo na Ministrstvu za zdravje:

“Ko posameznik pokliče na 112, Dispečerska služba zdravstva aktivira mobilno enoto nujne medicinske pomoči, ki je najbolj primerna in je najbližje dogodku. Tako oseba najhitreje pride do pomoči, ki jo potrebuje. To velja tudi za območje Hrastnika. Tudi ZD
Hrastnik je vključen v delovanje Dispečerske službe zdravstva 24 ur na dan in zagotavlja neprekinjeno nujno medicinsko pomoč z zdravnikom in nujnim reševalnim vozilom.
Dispečersko službo zdravstva v celoti financirana Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.”

Spodaj nedavno objavljen članek, ki je dvignil veliko prahu:

Zdaj gre zares! Bo Hrastnik ponoči ostal brez dežurne službe?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --