-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoTovornjak prebil varnostno ograjo in zapeljal po brežini

Tovornjak prebil varnostno ograjo in zapeljal po brežini

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, okrog 9. ure obveščena, da je na glavni cesti Litija – Zagorje, pri odcepu za Polšnik tovorno vozilo zapeljalo s cestišča.

Škode za 22.500 evrov

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik tovornega vozila znamke MB, tipa actros ter priklopnika znamke Schwarzmuller vozil iz smeri Zagorja proti Litiji. Hitrosti vožnje ni prilagodil vremenskim razmeram in stanju vozišča, zato ga je začelo zanašati. Zapeljal je na nasprotni vozni pas in s priklopnikom trčil v levo varovalno ograjo vozišča, kjer je poškodoval ograjo in prometni znak. Tovorno vozilo je odbilo proti varnostni ograji na desni strani vozišča, tako da jo je prebilo in zapeljalo navzdol po brežini reke Save, kjer se je tudi ustavilo.

Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l. V prometni nesreči voznik ni utrpel telesnih poškodb.

V času odstranjevanja vozila iz brežine je bila cesta na relaciji Zagorje-Litija v obe smeri delno in popolnoma zaprta med 15.30 in 17.40. V nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini 22.500 evrov. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

SORODNI ČLANKI:

Zasavka pri Polšniku: promet izmenično za osebna vozila, zaprta za tovorna vozila

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X