-- OGLAŠEVANJE --

Tovornjak prebil varnostno ograjo in zapeljal po brežini

-- OGLAŠEVANJE --

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, okrog 9. ure obveščena, da je na glavni cesti Litija – Zagorje, pri odcepu za Polšnik tovorno vozilo zapeljalo s cestišča.

Škode za 22.500 evrov

Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik tovornega vozila znamke MB, tipa actros ter priklopnika znamke Schwarzmuller vozil iz smeri Zagorja proti Litiji. Hitrosti vožnje ni prilagodil vremenskim razmeram in stanju vozišča, zato ga je začelo zanašati. Zapeljal je na nasprotni vozni pas in s priklopnikom trčil v levo varovalno ograjo vozišča, kjer je poškodoval ograjo in prometni znak. Tovorno vozilo je odbilo proti varnostni ograji na desni strani vozišča, tako da jo je prebilo in zapeljalo navzdol po brežini reke Save, kjer se je tudi ustavilo.

Z voznikom je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem, ki je pokazal rezultat 0,00 mg/l. V prometni nesreči voznik ni utrpel telesnih poškodb.

V času odstranjevanja vozila iz brežine je bila cesta na relaciji Zagorje-Litija v obe smeri delno in popolnoma zaprta med 15.30 in 17.40. V nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini 22.500 evrov. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

SORODNI ČLANKI:

Zasavka pri Polšniku: promet izmenično za osebna vozila, zaprta za tovorna vozila

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj lahko predlagate bodoče nagrajence

Priznanja Občine Zagorje ob Savi se ob avgustovskem občinskem prazniku podeljujejo posameznikom, podjetjem, zavodom, organizacijam ter društvom, ki so s svojim delom pomembno prispevali...
-- OGLAŠEVANJE --