today-is-a-good-day
6.9 C
Trbovlje
sobota, 2. marca 2024
ZON.siAktualnoPOZOR! Več vlomov v poslovne objekte v Trbovljah, tudi v Hrastniku

POZOR! Več vlomov v poslovne objekte v Trbovljah, tudi v Hrastniku

V času vikenda in praznikov so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek v dopoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, ker je voznica tovornega vozila, zapeljala preblizu robu vozišča in z tovornim delom vozila trčila v streho stanovanjske hiše. Pri tem je nastala materialna škoda. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V popoldanskem času je v skupnih prostorih večstanovanjske zgradbe v Trbovljah zaradi dotrajanosti električnih vodnikov prišlo do požara. Pri tem je nastala materialna škoda v višini približno 500 evrov.

V večernem času so intervenirali v Trbovljah, kjer je prišlo do kršitve javnega reda v zasebnem prostoru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

V nočnem času se je na regionalni cesti Trbovlje-Podmeja zgodila prometna nesreča, ker je voznik osebnega avtomobila zapeljal preblizu robu vozišča in zapeljal s ceste, nakar se je vozilo prevrnilo. Pri tem se ni nihče poškodoval. Kršitelju je bila izrečena globa.

V nedeljo v dopoldanskem času je občanka na bankomatu v Zagorju ob Savi našla denar. Lastnika pozivajo, da se zglasi na PP Trbovlje, kjer lahko prevzame denar.

V ponedeljek so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je neznani storilec v nočnem času na vzvod skozi okno vlomil v notranjost, jo pregledal, vendar ni ničesar odtujil.

Prav tako v nočnem času je neznanec vlomil v poslovni lokal v Trbovljah, tako da je razbil steklo na vhodnih vratih in nato skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost od kjer je odtujil različne predmete ter s tem lastnika oškodoval za okoli 600 evrov.

V večernem času je neznanec skozi okno vstopil v poslovni objekt v Trbovljah, kjer je pregledal pisarne in iz notranjosti odtujil prenosna računalnika ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V torek v nočnem času se je na glavni cesti Trbovlje – Zagorje ob Savi zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar je trčil v odbojno ograjo. Pri tem je nastala le materialna škoda. Zoper voznika bo izveden prekrškovni postopek.

PP Hrastnik

V petek so policisti sprejeli prijavo o moškemu, ki naj bi hodil po cestišču, ugotovljeno, da je bil močno pijan, izdan plačilni nalog, za njega so poskrbeli reševalci. Kmalu za tem je bil ustavljen še voznik osebnega avtomobila, ki mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranost, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ter podan obdolžilni predlog na sodišče.

V soboto zjutraj so obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in nasilje v družini, ker zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Izrečen mu je bil tudi ukrep prepovedi približevanja.

V popoldanskem času sta se na Cesti 1. maja sprla dva moška, pri čemer so bili izrečene grožnje oziroma je bil kršen javni red in mir, zato sledi prekrškovni postopek.

Ponoči so policisti intervenirali na Novem logu zaradi glasne glasbe, kršitelju bo izdan plačilni nalog.

V nedeljo tik pred polnočjo smo bili obveščeni o vlomu v kavni avtomat in avtomat za hitro hrano pred bazenom v Hrastniku, pri tem je nastala materialna škoda v višini okoli 2.000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V ponedeljek zgodaj zjutraj smo bili obveščeni še o vlomu v dva svečomata na pokopališču v Hrastnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ponoči pa so policisti obravnavali še moškega, ki je nekaj dni, tekom noči zvonil na vrata znanca in ga prebujal. Moški je bil izsleden, izdan mu je bil plačilni nalog.

PP Litija

V petek okoli 12. ure so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na Cankarjevi ulici v Litiji. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

Sum kaznivega dejanja grožnje. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V soboto ponoči je v kraju Jevnica prišlo do poškodovanja železniških zapornic. Ugotovljeno da gre za sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ponoči so v enem izmed gostinskih lokalov v Litiji obravnavali pretep in sum kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Dopoldan so v Lupinici obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo med dvema osebnima voziloma, do nje pa je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V Litiji so med kontrolo prometa ustavili voznika, ki so mu zasegli manjšo količino prepovedane droge. Po opravljeni analizi sledi ustrezni postopek o prekršku.

V nedeljo ponoči sum kaznivega dejanja lahkih telesnih poškodb. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

V ponedeljek dopoldan so v Litiji obravnavali poskus vloma v stanovanjski blok. Storilec je poskušal vlomiti vhodna vrata vendar mu to ni uspelo in je odstopil od dejanja. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...