-- OGLAŠEVANJE --

Policisti so zasegli “sfriziran” moped

Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

-- OGLAŠEVANJE --

PP Trbovlje

V stanovanju večstanovanjske stavbe je prišlo do požara, zaradi vžiga naprave za sušenje sadja, nastala je materialna škoda v višini okoli 400 evrov. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Vozniku mopeda so zasegli vozilo, saj je bilo to predelano in v nasprotju z homologacijskimi predpisi. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kontrolirali so voznika tovornega vozila, ki je v postopku odklonil strokovni pregled, ki so mu ga odredili zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Vozniku so izrekli prepoved nadaljnje vožnje in odvzeli vozniško dovoljenje, zanj bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ustavili so voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,79 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici so izrekli prepoved nadaljnje vožnje, odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njo sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času je oseba prijavila kršitev javnega reda in miru. Na območju Litije so kršiteljici, ki je vrtela glasno glasbo, izrekli opozorilo.

Ustavili so voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,45 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici so izrekli prepoved nadaljnje vožnje in odvzeli vozniško dovoljenje. Ker je z vožnjo nadaljevala, so ji zasegli vozilo, zoper njo sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Hrastnik

Policistom je oseba javila, da je v gostinskem lokalu prišlo do spora med sestrama, v katerem je ena udarila drugo po obrazu. Sledi hitri postopek.

Občana je na njegovem dvorišču napadel pes. Policisti so ugotovili kršitev po Zakonu o zaščiti živali, zoper lastnika vodijo postopek o prekršku.

Zgodila se je prometna nesreča z materialno škodo, vzrok je bila neprilagojena hitrost. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V večernem času so ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Ker se voznik z rezultatom ni strinjal, mu je bil odrejen strokovni pregled. Po analizi sledi ustrezen ukrep.

PP Zagorje

Prometna nesreča z materialno škodo se je zgodila na Savskem mostu v Zagorju. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru, v katerem je neznana oseba oškodovancu izrekla grožnje po telefonu. Policisti bodo izvedli prekrškovni postopek.

Požar je zajel leseno brunarico na Izlakah. Policisti so opravili ogled kraja, sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

Obravnavali so tudi kršitev zakona o zaščiti živali. Po naselju Vidrga se je brez nadzora sprehajal pes.

Na območju Litije so posredovali v prometni nesreči z udeležbo živali. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Prav tako na območju Litije so obravnavali še eno prometno nesrečo s samoudeležbo. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Prišlo je še do kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo na območju Hrastnika. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo.

PP Litija

Zoper kršitelja javnega reda in miru v naselju Litija vodijo postopek o prekršku. Še en postopek o prekršku vodijo zoper kršiteljico javnega reda in miru, prav tako v Litiji.

Zgodila se je prometna nesreča na relaciji Gaberska Gora – Čatež, v kateri je bila samo-udeležena voznica osebnega avtomobila. Kršiteljica in sopotnika so bili lahko telesno poškodovani. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

Obravnavali so prometno nesrečo v naselju Kresnice, v kateri je bil samo-udeležen voznik osebnega avtomobila. Ob izpolnjenih pogoji so odstopili od ogleda prometne nesreče.

V naselju Spodnji Hotič so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda prometne nesreče.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --