-- OGLAŠEVANJE --

Po treh letih že jutri znova v Zasavju

Že jutri bo v prvo zasavsko občino prispela olimpijska bakla, ki je bila nazadnje v Sloveniji leta 2021. Po prevzemu v samem središču Slovenije v Slivni, bo nato potovala od Litije, čez Zagorje in Trbovlje, vse do Hrastnika.

-- OGLAŠEVANJE --

Po občinah Slovenije znova potuje bakla, katere namen je promocija športa, olimpijskih vrednot in simbolov, olimpijskega gibanja ter izražanja podpore slovenskim olimpijcem na olimpijskih igrah v Parizu, ki bodo potekale od 26. julija do 11. avgusta. Letos bodo slovenske barve na igrah zastopali tudi Zasavci. Za olimpijsko zlato se bodo potegovali Primož Roglič, Peter Kauzer in Darko Jorgić.

Iz središča Slovenije po celotnem Zasavju

Že jutri ob 9. uri bo slovensko baklo v Spodnji Slivni prevzel Igor Osredkar, kapetan Futsal reprezentance Slovenija, ki se bo z njo spustil po orjaškem spustu pustolovskega parka v Slivni in jo nato ponesel do obeležja GEOSS. Osrednja gostitelja bosta litijski župan Franci Rokavec in Dušan Hauptman, ki je promotor športa med mladimi. Učenci Podružnične osnovne šole Vače jo bodo pospremili z navijaškimi rekviziti in spodbudnimi napisi z dobrimi željami za slovenske športnike na letošnjih olimpijskih igrah.

“Na spremljajoči prireditvi bomo povezali šport, ki tako vzneseno povezuje Slovence, kot nas je v času ustvarjanja samostojne države povezovala simbolika GEOSS-a. Šport je naporen, ampak izredno nagrajujoč v obliki uspehov in dosežkov in je pravo poslanstvo,” je o prejemu bakle s središču Slovenije povedala Alenka Urbanc, direktorica ZKMŠ, ki koordinira dogodek v litijski občini.

Od nove zagorske železniške postaje do Proletarca in naprej

Ob 11. uri bodo zagorski kolesarji baklo ponesli od železniške postaje do prenovljenega Športnega parka Proletarec, kjer jo bodo pričakali župan Matjaž Švagan in otroci zagorskih vrtcev, ki so v ta namen pripravili točko z olimpijsko tematiko. Na slovesnosti bodo s športno vsebino sodelovali tudi učenci Osnovne šole Ivana Skvarče in varovanci Varstveno delovnega centra Zasavje. Bakla bo nato svojo pot nadaljevala še v občino Trbovlje.

Rudar bo prizorišče v Trbovljah

Še isti dan bodo ob 13. uri slovensko baklo prevzeli v Trbovljah, kjer bodo z njo tekli kroge na atletski stezi v Športnem parku Rudar. Na dogodku bodo sodelovala lokalna športna društva, šole, varstveno delovni center Zasavje, trboveljski gasilci in turistično društvo.

Vrhunska športnika, ki potujeta letos potujeta v Pariz

Člani Rokometnega kluba Hrastnik bodo dan kasneje, v sredo (12. 6.), ob 9. uri simbolično baklo prevzeli na Dolu pri Hrastniku in jo predali kolesarjem, nato bo štafetno potovala naprej vse do velikih olimpijskih junakov. Peter Kauzer in Darko Jorgić jo bosta, skupaj z županom Markom Funklom in legendarnim namizno teniškim igralcem Edvardom Veckom ponesla vse do Športnega parka Hrastnik.

“Ponosni smo, da je v Hrastniku toliko predanih športnikov iz različnih področij in na ta način bomo skupaj pokazali, da Hrastnik ne le sledi olimpijskemu duhu, temveč ga tudi živi!,” so ob tem zapisali koordinatorji dogodka v Hrastniku. Bakla bo po Sloveniji skupaj potovala kar 72 dni.

Fotografije: arhiv Olimpijski komite Slovenije, 2021

Hrastničani na olimpijske: “Praktično tri leta od Tokia do danes smo delali na tem”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --