-- OGLAŠEVANJE --

Po bližnjici ‘čez hrib’ že jeseni

Čez mesec dni se pričenja obnova ceste 'čez hrib', ki bo poleg dvosmernega prometa namenjena tudi kolesarjem in pešcem.

-- OGLAŠEVANJE --

Če ne bo zapletov pri izbiri izvajalca, razpis se namreč zaključi prihodnji teden, se bo obnova odseka industrijske ceste med Trbovljami in Hrastnikom začela junija in naj bi trajala 60 dni, je povedal direktor RTH Janez Žlak.

Do jeseni 620 metrov ceste

Celotna trasa industrijske ceste je razdeljena na 4 odseke, oziroma faze. Prvi odsek je bil končan že pred leti. »Razpis je objavljen za izdelavo odseka 2, to je 620 metrov, in sicer od Zbirnega centra Neža v smeri proti Ojstrem. V kolikor bo izdelana projektna dokumentacija, se bo letos izvedel tudi odsek 4, to je priključek na Veličkovi cesti v Hrastniku. Povezava Ana-Ojstro (odsek 3) pa je v fazi izdelave idejnega projekta,« je pojasnil Žlak.

Projekt predvideva vozno površino 2 x 2,75 metra v asfaltni izvedbi ter utrjeni bankini širine 1 metra na eni in 2,5 metra na drugi strani, ki bo namenjena tudi kolesarjem. Hkrati s cesto se bo uredilo tudi odvodnjavanje tega dela. Industrijska cesta naj bi bila v celoti izdelana v letu 2018, pravi Žlak, razen preplastitve v delu, kjer bodo še deformacije terena.

trasa obnove industrijske ceste

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --