-- OGLAŠEVANJE --

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Več kot 200 otrok iz osnovnih šol, lokalnih športnih klubov in društev se je v torek udeležilo Telemachovega dne športa. Mladi udeleženci so se preizkusili v teku na 60 metrov, igri med dvema ognjema in ostalimi športnimi aktivnostmi.

-- OGLAŠEVANJE --

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem in spodbudnem okolju srečajo s športom, učijo o pomembnosti gibanja, sodelovanju in pošteni igri. Kot družbeno odgovorno podjetje se je projektu pridružil tudi Telemach, ki je glavni sponzor dogodka Telemachov dan športa, saj si oboji želimo mlade ponovno spodbuditi k zdravemu življenjskemu slogu.

Ekipe iz Osnovne šole narodnega heroja Rajka Hrastnik, ki so jih ločili po starosti, so se spopadle v igri med dvema ognjema in na poligonu. Med 2. razredi so končno zmago v igri med dvema ognjema osvojili učenci 2. B razreda, ki so slišali na ime Tigri. Zmagovalci tretjih razredov so 3. A, med četrtarji pa učenci Podružnične šole Dol pri Hrastniku, ekipa 2 4. D razreda. V poligonu so med učenci prvih razredov slavili Pikačuji iz 1. B, med drugimi razredi Kralji 2. B, med tretjimi Nerazdružljivi 3. A, med četrtimi pa Moj planet 4. B razreda.

Župan občine Hrastnik, Marko Funkl, ki je slavnostno prižgal plamen športnih iger, je izrazil ponos, da je lahko Hrastnik gostil ta pomemben dogodek: “Kot župan in kot človek, ki verjame v moč športa, sem izjemno ponosen, da Športne igre mladih potekajo prav v Hrastniku. Pomembno je, da že v otroštvu navdušimo mlade za šport, saj šport ne prinaša le fizične aktivnosti, temveč tudi razvija temeljne vrednote kot so strpnost, solidarnost, prijateljstvo in pravičnost. Te vrednote so ključne za gradnjo odgovornih in aktivnih posameznikov, ki bodo v prihodnosti postali gradniki naše družbe. Hrastnik z odprtimi rokami sprejema mlade športnike in jih spodbuja, da skozi prijateljsko tekmovanje prispevajo k širjenju tolerance, humanosti in spoštovanju različnosti.”

Učiteljice bodo s pomočjo otrok postavile učilnico na prostem

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --