today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoPijan obležal na pločniku

Pijan obležal na pločniku

Največ dela so imeli minuli vikend policisti v Litiji in Trbovljah. Posredovali so v prometnih nesrečah, gozdnih požarih, tatvinah in goljufijah, zgodila se je tudi že prva letošnja nesreča z motornim kolesom. 

PP Hrastnik

Včeraj nekaj po 11. uri so bili hrastniški policisti obveščeni o prometni nesreči na Dolu pri Hrastniku, kjer je voznica z osebnim vozilom trčila v prometni znak. V nesreči je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode. Voznici so policisti izdali plačilni nalog.

PP Litija

V soboto so litijski policisti obravnavali dve prometni nesreči z udeležbo divjadi, in sicer najprej na regionalni cesti Cerovica – Gabrovka in nato še na regionalni cesti Sp. Hotič – Vače. V obeh je nastala manjša škoda na vozilih.

Prav tako v soboto so bili policisti obveščeni o gozdnem požaru v okolici Šmartnega pri Litiji. Materialna škoda ni nastala, posredovali so gasilci, policisti pa niso ugotovili znakov kaznivega dejanja ali prekrška.

Litijski policisti so včeraj osebi v Litiji zasegli neznano zeleno rastlino, sumijo, da gre za konopljo.  Snov bodo poslali v analizo, v kolikor bodo ugotovili, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek.

Včeraj so obravnavli še prometno nesrečo z manjšo materialno škodo v Litiji in sum kaznivega dejanja nasilja v družini.  Kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi pa kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti imajo za sabo pester vikend. V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirnem prostoru v Trbovljah. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, ki po trčenju ni posredoval potrebnih podatkov oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda za približno 500 evrov.

Istega dne je občanka naznanila sum kaznivega dejanja goljufije, pri čemer je neznani storilec z njenega osebnega računa v različnih časovnih obdobjih odtujil okoli 4.000 evrov. Policisti glede tega še zbirajo obvestila, o ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo. 

Neki drugi občan pa je policistom sporočil, da na pločniku ulice Sallaumines leži neznan moški. Policisti so na kraju našli moškega, ki je obležal zaradi opitosti. Zaradi kršitve javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

V soboto so bili trboveljski policisti obveščeni tudi o požaru v Knezdolu. Na kraju so posredovali trboveljski gasilci, zaradi kršenja uredbe o prepovedi kurjenja v naravnem okolju pa bo podan predlog pristojnemu inšpekcijskemu organu.

Pri kontroli cestnega prometa v Trbovljah so policisti ustavili voznika tovornega vozila, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je vozil tudi pod vplivom alkohola (0,43 mg/L). Policisti so pijanemu šoferju zasegli vozilo in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Včeraj so trboveljski policisti obravnavali še dve prometni nesreči z materialno škodo, v popoldanskem času pa je na regionalni cesti padel voznik motornega kolesa in se lažje telesno poškodoval. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu policisti izdali plačilni nalog.

PP Zagorje ob Savi

Zagorski policisti imajo za sabo precej mirnejši vikend kot sosedi. Obravnavali so namreč samo en dogodek, in sicer v petek popoldan tatvino artiklov manjše vrednosti v eni izmed trgovin. Storilca so zasačili, zato se bosta morala sprijazniti s posledicami kaznivega dejanja. 

SORODNI ČLANKI:

Ljubljančana kradla v trboveljski trgovini

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...