-- OGLAŠEVANJE --

Ogorčeni Zasavci: “Je to nogometno igrišče ali je drsališče?”

-- OGLAŠEVANJE --

“Sramota, nogometno igrišče je že skoraj mesec dni pod snegom. V večjih mestih so vsa igrišča splužena. Se jim je pokvaril plug? Imamo igrišče za drsanje ali za igranje nogometa?” zaradi zasneženega stadiona v Trbovljah dežujejo ogorčeni komentarji.

Zgolj eno pluženje 10 cm snega zapolni celotno atletsko stezo

Edvard Bravec

Direktor Zavoda za šport Trbovlje Edvard Bravec odgovarja, da je zaradi ogromne količine snega, februarja je snežilo kar 20-krat, nogometno igrišče nemogoče primerno očistiti. Pluženje ima smisel samo v primeru, če ni napovedano novo sneženje. Zgolj eno pluženje 10 centimetrov snega namreč zapolni celotno atletsko stezo, pravi Bravec, naplužen sneg tam zamrzne, za novo pluženje pa ni več prostora.

Z vsakim pluženjem gre tudi za okoli 1.000 evrov granulacije

“Igrišče smo plužili pred leti, ko je bila naokoli še asfaltna atletska steza, napluženi sneg smo nato s ‘kombinirko’ naložili na kamione in odpeljali na deponijo. Zdaj bi s takšnim početjem uničili tartan na stezi. Tudi odvoz snega v Trboveljščico ni primeren, saj nam je pred časom inšpektor zagrozil s kaznijo, ker se s snegom odstranjuje tudi granulat. Z vsakim pluženjem z igrišča odstranimo tudi za okoli 1.000 evrov granulacije. “Zato pa sneg krtačimo, da se hitreje tali,” dodaja Bravec.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --