17.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoOgorčen nad neprimernim vedenjem sestre na trboveljski urgenci

Ogorčen nad neprimernim vedenjem sestre na trboveljski urgenci

“To ni za na urgenco! Če bo zdravnik presodil, da ni nujno, boste plačali pregled,” so bile besede medicinske sestre, kot jih opiše naš bralec. Bolna gospa je bila ogorčena, njen sin se je obrnil na javnost.

Neprimerno vedenje na urgenci?

Fotografija je simbolična

Po laboratorijskem pregledu krvi se je izkazalo, da gre za bakterijsko pljučnico in gospa je bila hospitalizirana. “Sam sem poklical omenjeno medicinsko sestro in ji rekel, da se tako ne more obnašati. To se zgodi samo v Trbovljah, sramota!”, je ogorčen naš bralec, sin bolne gospe, ki je tudi sama opozorila zdravnika na nedopustno obnašanje medicinske sestre.

Kaj se dogaja?

Kaj se je v četrtek popoldan dogajalo v urgentnem centru skušamo preveriti še sami in se najprej obrnemo na nadzorno sestro urgentnega centra Ano Trampuš Lavrač, ki nam potrdi, da so imeli v bolnišnici zjutraj sestanek zaradi omenjenega dogodka, a da sama ni pristojna za podajanje informacij.

Da so z dogodkom res seznanjeni, potrdi tudi Marina Barovič, vršilka dolžnosti direktorja v Splošni bolnišnici Trbovlje.

“O prijaznosti sestre težko sklepam”

“Omenjena medicinska sestra je bolnico napotila k splošnemu zdravniku, kjer je bila pregledana, nato pa poslana v laboratorij in v nadaljnjo oskrbo, kjer je prejela terapijo. Pacientka je bila strokovno ustrezno oskrbljena, o prijaznosti ali neprijaznosti medicinske sestre pa težko sklepam,” je pojasnila Barovičeva in dodala, da bodo z omenjeno medicinsko sestro v prihodnjih dneh tudi opravili razgovor.

Marina Barovič

Kadar pacient pride v urgentni center brez napotnice, so ga zaposleni dolžni opozoriti na morebitno plačilo opravljenih storitev, v kolikor bi se izkazalo, da primer ni urgenten, je še pojasnila Barovičeva.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...