16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.si1+1=2Odstranili so stara, v prihodnjem tednu bodo postavili nova

Odstranili so stara, v prihodnjem tednu bodo postavili nova

Občina Zagorje ob Savi je septembra lani v prvi fazi urejanja igrišča na Narofu v KS Izlake uredila šolsko učilnico na prostem. Namestili so klopi, mize in koše za smeti. Stekla so že pripravljalna dela za postavitev novih igral ter s tem druga faza prenove igrišča.

Kot je povedal Sašo Vučko, predsednik Krajevne skupnosti Izlake, “je del starih, dotrajanih igral že odstranjen, predvidoma v prihodnjem tednu pa se bodo postavila nova.”

Nova igrala; sodobna in za še več zabave!

Sodobna igrala bodo omogočala tako krepitev motoričnih sposobnosti otrok kot igro najmlajših. Namestili bodo zelo priljubljeno vlečnico, tako imenovano zip line, grad s toboganom in plezali za najmlajše. Na igrišču ne bodo manjkale gugalnice ter peskovnik. Novo bo veliko motorično igralo z vrsto zabavnih elementov, kot so plezalne stene in mreže, prečke, letve, gibljivi most in navpični mrežni tunel. Samostojna elementa bosta še horizontalna lestev ter paralelne prečke. Vsi ti elementi omogočajo razvoj motorične koordinacije ter ravnotežja in krepijo mišice rok. Tako bodo nova igrala omogočala tudi telovadbo na prostem.

Telovadnica na prostem s sodobno urejenim igriščem in igrali, na katerih bodo otroci lahko krepili gibalne spretnosti, bo namenjena izlaški šoli, vrtcu in vsem drugim najmlajšim krajanom.

 

Drugi del naložbe je vreden 40 tisoč evrov, financirala ga bo Občina Zagorje ob Savi; za gradbena dela pred postavitvijo igral in telovadne opreme bo poskrbel domači podjetnik Tomaž Razpotnik iz Kisovca, opremo pa bo dobavilo podjetje ASF f.u.n iz Celja.

SORODNI ČLANKI:

Narof – projekt Izlačanov, ki so se lotili udarniške akcije

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X