5.4 C
Trbovlje
sobota, 23. oktobra 2021
ZON.siAktualnoOdslej bodo čakali "na varnem"

Odslej bodo čakali “na varnem”

V Radečah so se odločili za posodobitev dotrajanih in zastarelih avtobusnih postajališč.

Slabo stanje obstoječega nadstreška na avtobusnem postajališču na Jagnjenici in potreba po postavitvi nadstreškov na postajališčih “komunala” in “trg”, kjer nadstreškov do sedaj sploh ni bilo, sta bila razloga za pristop k projektu posodobitve avtobusnih postajališč v občini, je pojasnil Dalibor Crljenkovič, višji svetovalec za gospodarstvo v občini Radeče.

150 šolarjev dnevno na avtobus

Dalibor Crljenkovič

Vrednost posameznega nadstreška znaša dobrih 3.300 evrov. “V celoten projekt je bilo do sedaj vloženih že dobrih 10.000 evrov iz občinskega proračuna, saj so bila pred končno postavitvijo nadstreškov potrebna tudi manjša pripravljalna dela,” pojasnjuje Crljenkovič.

Pretežni uporabniki avtobusnih prevozov v občini Radeče so predvsem šolarji. Ocenjujejo, da avtobusne prevoze v občini dnevno koristi okrog 150 uporabnikov, ki bodo tako po novem na avtobus, tudi ob dežju, snegu in vetru, čakali “na varnem”.

SORODNI ČLANKI:

Zaprli avtobusno postajališče

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Cel mesec popolnih občasnih ZAPOR na cesti Zagorje – Litija

Zaradi sečnje dreves bodo na cesti Litija - Zagorje, natančneje na območju Litija - Spodnji Log popolne kratkotrajne zapore do 30 minut. Zapore so...