-- OGLAŠEVANJE --

Odprte so prijave za najem čisto novih 50 do 66 m2 velikih stanovanj v Vili Barbari

-- OGLAŠEVANJE --

Kot rečeno, pred poletjem, je družba Spekter objavila razpis za 18 oskrbovanih stanovanj v nekdanji upravni stavbi družbe RTH. Stanovanjski kompleks na Trgu revolucije so z novo namembnostjo preimenovali v Vilo Barbaro, ki zdaj išče čisto prve najemnike. 

Vsa stanovanja bodo namenjena najemu, kot so že na začetku sporočili, stanovanj ne bo mogoče odkupiti. Na spletni strani Spektra so objavili razpis za 18 namenskih najemnih oskrbovanih stanovanj na naslovu Trg revolucije 12 v Trbovljah.

Tlorisi stanovanj so objavljeni na spletni strani, mesečna najemnina pa, odvisno od velikosti in lege stanovanja, znaša med 280 in 480 evrov.

Stanovanja, ki so velika med 47 in 67 kvadratnih metrov, so zgrajena tako, da omogočajo bivanje tudi gibalno oviranim osebam (dvigalo, rampa za dostop do pritličja stavbe, širši prehodi ter prilagojena oprema). Vsako stanovanje ima opremljeno kuhinjo (leseni del, električna kuhalna plošča in napa) in kopalnico. Bivalne prostore si najemniki opremijo sami. Vsa stanovanja so opremljena s klimatsko napravo ter sistemom za prezračevanje. Zagotovljen je optični priklop za kabelsko televizijo (Ca TV). Ogrevanje je centralno – toplotna postaja je priključena na Toplarno Trbovlje. V pritličju stavbe je opremljen skupni prostor za druženje stanovalcev s televizijo, Wi- Fi signalom in skupnimi sanitarijami. Na dvorišču stavbe je zagotovljenih 22 parkirnih mest, pri čemer so 3 namenjena invalidom.

Določeno je tudi, kdo sploh lahko kandidira za najem takšnega stanovanja. Poleg državljanstva je osnovni pogoj tudi starost nad 65 let in zmožnost deloma samostojnega življenja. Če bo vlog več kot je stanovanj na voljo, bodo vrstni red oblikovali glede na doseženo število točk. Prednost bodo imeli najstarejši, tisti, ki dalj časa stanujejo v Trbovljah in nato tisti, ki dalj časa živijo v kateri od drugih zasavskih občin. Dodatne točke bodo dobili tudi tisti, ki potrebujejo občasno pomoč druge osebe (socialnovarstvene storitve) ali takšni, ki imajo v trenutnem bivališču arhitekturne ovire oziroma je njihovo bivališče manj primerno za starejše.

Prijave bodo zbirali do 10. julija 2023, več informacij najdete TUKAJ.

FOTO: Prvi sprehod po trboveljski Vili Barbari

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --