22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoOdločila se je! Katera koča bo zaživela pod njeno taktirko?

Odločila se je! Katera koča bo zaživela pod njeno taktirko?

“Sem človek, ki težko vsak dan samo hodi v službo in domov,” z nasmeškom pove Branka Jovičič, ki so jo Zasavci dobro spoznali v več kot 10 letih kar je ustvarila pravi mali raj v Gorah nad Hrastnikom. Tam se ni izšlo in je odšla. Po dveh letih premisleka bo znova zavihala rokave in začela s svojimi čarovnijami. Vas zanima, kje vas bo pričakala?

Več zasavskih planinskih koč s septembrom menja oskrbnika, zato je bilo cel kup ugibanj, ali “Branka iz Gor” res gre na Kopitnik, ali gre na Zasavsko goro ali mogoče nazaj v Gore. Ugibanj je konec, Branka bo odprla Lovsko kočo na Dobovcu, kjer bo vsak vikend pričakala pohodnike in obiskovalce. Lokal pa bo namenjen tudi zaključenim družbam – pa naj bo to vikend ali ne.

“Jagri so jo ujagali”

Zakaj se je odločila, da znova zagrize v takšno zahtevno zgodbo. Spomnimo, Lovski dom na Dobovcu je prostor, kjer je še veliko za postoriti. Gostinski del je sicer deloma urejen, sobe vsekakor čaka prenova. “Ko so me sprva poklicali, sem se bolj nagibala k ne. Vem, kaj pomeni zagon takšnega lokala …” pripoveduje bodoča oskrbnica Lovske koče na Dobovcu. Pa je niso kar izpustili iz rok. Ponudili so zelo dobre pogoje z željo, da bi gostilna zaživela in bi dihala z domačini in Dobovcem.

Tomaž Trotovšek, predsednik Lovske družine Dobovec, se je na Branko spomnil, ker ga je pred leti navdušila s pogostitvijo, ki jo je Lovska zveza imela pri njej. “Kako se je znašla in kaj vse se je dalo dogovoriti …” se še spominja Trotovšek, ki obljublja, da ji bodo pomagali kolikor bo to mogoče. Dobovčani bodo navdušeni nad novo prevzemnico, je prepričan Trotovšek, ki že komaj čaka na otvoritev.

Lovska koča Dobovec

V Brankine roke bo ključ koče na Dobovcu prišel že s prvim šolskim dnem, prve goste pa bo sprejeli enkrat do konca septembra. “Toliko, da uredim najnujnejše in pričakam obiskovalce v najlepši luči”. Obljublja, da bodo njene najbolj slavne jedi in sladice, ki jih zvesti gostje poznajo, tudi na Dobovcu. A ne enake, še boljše bodo, doda.

 

Takole so iskali pred letom dni:

Na Dobovcu iščejo najemnika za kočo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...