-- OGLAŠEVANJE --

Odkrito: kako je svojo prvo zaposlitev iskal Andrej Orožen?

-- OGLAŠEVANJE --
Ravnateljica Jelena Keršnik

Ravnateljica Jelena Keršnik in drugi zaposleni na trboveljski srednji šoli so zaznali potrebo po prenašanju teorije v prakso, in po znanju o tem, kako od izobraževanja do službe. “S tem želimo dijakom nuditi dostop do informacij, ki jih kasneje še kako potrebujejo pri iskanju zaposlitve. Na ekonomskem programu že nekaj let izvajamo praktično izobraževanje v šoli kot tudi pri delodajalcih, za katerega smo že prejeli nagrade gospodarske in območne zbornice Slovenije.” pravi Keršnikova. GESŠ Trbovlje je priredila Karierni dan – dan namenjen zaposlitvi, v katerega so bili vključeni vsi programi in letniki šole.

O vzponih in padcih pri zaposlitvi

Dijaki so imeli najprej predavanja na temo zaposlitve, nato pa so izpolnjevali karierne teste. Dan se je zaključil s podjetniško obarvano konferenco, kjer so strokovnjaki tega področja dijakom namenili nekaj navdihujočih pa tudi realnih besed o vzponih in padcih zaposlitve. Predstavili so se trboveljski občinski predstavnik, Zavod za zaposlovanje, Sindikalni prekarci, Dewesoft, Steklarna Hrastnik, Telkom in pa Iconic Coffee. Učenci so imeli na ta način možnost direktno vprašati delodajalce, kaj je tisto kar iščejo.

In kako je svojo prvo zaposlitev iskal Andrej Orožen, direktor Dewesofta? “Aktivno in proaktivno, saj kjer je volja tam je pot.” Lastnosti iskalcev zaposlitve, ki jih iščejo pri Dewesoftu so: kooperativnost, dobra volja, vztrajnost, ter vizija, ki jo želiš uresničiti, nam je še zaupal Orožen.

Predstavnica Zavoda za zaposlovanje Trbovlje Aneta Kovačič, ki se osredotoča predvsem na mlade, je na predstavitvi povedala, da zavod poglobljeno dela z mladimi. “Svetovalci za mlade smo sedaj zaposleni preko projekta, kar pomeni, da je svetovalna obravnava pogostejša in posledično večji vpogled v zaposlovalne cilje posameznika. Skupaj kreiramo življenjepis ter kasneje nudimo pomoč pri pisanju prvih vlog za razpise. Nenazadnje so tu še ukrepi za mlade, ki so zastavljeni tako, da bi mladi lažje vstopili na trg dela,” odgovarja Kovačičeva.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --