-- OGLAŠEVANJE --

Od naslednjega tedna dalje v znamenju čiščenja odpadkov

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik bo s ponedeljkom začela z omogočenim zbiranjem kosovnih odpadkov v sklopu akcije Očistimo okolje 2022, ob koncu prihodnjega tedna pa bosta pomladanske čistilne akcije pripravili tudi Občina Zagorje po krajevnih skupnostih in Občina Trbovlje z akcijo Očistimo Trbovlje. Priložnosti za urejanje in čiščenje brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poteh, gozdnih in travnatih površin in druge okolice, kjer so se čez zimo nabrali odpadki, ter mest, kam le-te odložiti, bo torej več kot dovolj.

V Hrastniku poudarek na kosovnih odpadkih

Na območju hrastniške občine bodo po dva dni na voljo na različnih lokacijah zabojniki, v katere bo moč odložiti kosovne odpadke, kateri bodo v sodelovanju s Komunalo Hrastnik nato izpraznjeni. V tednu po velikonočnih praznikih bodo organizirani tudi odvozi brez nameščenih zabojnikov.

Kje in kdaj pa v Zagorju?

Občina Zagorje ob Savi bo zagotovila zaščitne rokavice in vrečke za odpadke, ki jih lahko občani prevzamejo na sedežih svojih krajevnih skupnosti. V času čistilnih akcij v posameznih krajevnih skupnostih bo Občina Zagorje ob Savi v sodelovanju s Komunalo Zagorje organizirala dodaten odvoz odpadkov, zbranih v vrečkah ob cestah in na ekoloških otokih.

V posameznih krajevnih skupnostih bodo čistilne akcije organizirane v naslednjih terminih:

  • v soboto, 9. aprila 2022: v KS Izlake, KS Mlinše Kolovrat, KS Kisovec Loke, KS Šentgotard, KS Kotredež ter KS Ravenska vas.
  • v tednu od 4. do 10. aprila: v posameznih vaseh oz. zaselkih v KS Čemšenik,
  • tekom aprila 2022 pa bodo v KS Podkum čistilno akcijo organizirala posamezna društva.

“Veselimo se, da bomo s skupnimi močmi naše okolje znova očistili odpadkov, ki so se nabrali čez zimo, in s tem polepšali zagorsko dolino,” zaključujejo obvestilo in povabilo k udeležbi na Občini Zagorje.

V Trbovljah prestavljeno iz 2. na 9. april

Kot smo na ZON.si že obvestili, bo za to soboto napovedana čistilna akcija na račun napovedanega dežja prestavljena za teden dni kasneje. Občani bodo na dan čistilne akcije vrečke in rokavice lahko prevzeli med 9. in 12. uro na enem izmed zbirnih mest (PGD Trbovlje mesto, na Občini Trbovlje in v Zavodu za mladino in šport Trbovlje), udeležencem pa organizatorji obljubljajo tudi spominsko majico v znak hvaležnosti za skrb za okolje.

SORODNI ČLANKI:

Čistilna akcija PRESTAVLJENA na 9. april

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --