today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoObčine bodo oddale plato v najem, gradbene stroje pa prodale

Občine bodo oddale plato v najem, gradbene stroje pa prodale

Pet županov je soglasnih, da bi plato za gradbene odpadke na Neži oddali v najem najbolj vestnemu ponudniku, gradbene stroje, ki se zdaj tam uporabljajo pa prodali. Trenutno z deponijo upravlja Ceroz. 

Deponija, ob poti med Trbovljami in Hrastnikom čez hrib, je trenutno v upravljanju zasavskega podjetja Ceroz. Da je dejavnost bolj smiselna za nekoga, ki opravlja gradbeno dejavnost, je pojasnil direktor Ceroza Enes Rakovič in da sami kot upravljalci trenutno ne uspejo izkoristiti prednosti, ki jih tako najem platoja kot tudi gradbeni stroji ponujajo, saj ne gre za javno gospodarsko službo.

Plato v najem, stroji pa v prodajo

Del, ki je predmet najema.

Občine Zagorje, Trbovlje, Radeče, Litija in Hrastnik, solastnice platoja na Neži, kjer je deponija gradbenih odpadkov, so se odločile, da objavijo javno zbiranje ponudb za 10-letni najem deponije ter za odkup gradbenih strojev – drobilca, čelnega nakladalca in bagra.

V razpisu so lastniki platoja navedli pogoje, ki jih ob obratovanju deponije pričakujejo. To pomeni tudi, da se za občane in uporabnike deponije ne bo vsebinsko nič spremenilo.

Do 19. decembra pričakujejo ponudbe, znesek za 10 letni najem platoja, ki ne vključuje objektov na Neži, znaša nekaj manj kot 77 tisoč evrov (brez davka), za tri delovne stroje pa bo ponudnik odštel 235 tisoč evrov.

Spet odprt Zbirni center na Neži

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...