22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoObčina odpisala dolgove

Občina odpisala dolgove

Dobrih 18.000 evrov neizterjanih najemnin najemnikov občinskih stanovanj, nastalih do 31. 12. 2011, bo občina Hrastnik odpisala.

Največ, dobrih 17.000 evrov dolga, niso uspeli izterjati od stanovalcev stanovanj v upravljanju Komunalno-stanovanjskega podjetja (KSP) Hrastnik, slabih 1.000 evrov pa od najemnikov stanovanj v upravljanju Spektra. Višina neizterljivih terjatev najemnin znaša od 17,25 evrov do 1.973 evrov. Vseh dolžnikov je 52.

Od 52 najemnikov plačila niso mogli izterjati

Pri poskusu izterjave so izkoristili vse pravne poti, a dolgov niso mogli izterjati zaradi nezaposlenosti najemnikov, nekateri so se v tem času izselili iz dražve, nekateri najemniki so umrli, izterjave ps niso mogli opraviti tudi pri tistih s socialnimi problemi. Po podatkih KSP Hrastnik kar 14 % najemnikov občinskih stanovanj, s katerimi upravljajo, ni zaposlenih, nimajo prejemkov ali prejemajo denarno pomoč ali prejemke, ki niso rubljivi.

Poleg tega bo občina Hrastnik odpisala še terjatev do najemnika poslovnega prostora v lasti občine v višini okoli 3.300 evrov, proti dolžniku, ki nima odprtega transakcijskega računa, se je namreč začel postopek izbrisa iz sodnega registra.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...