19.8 C
Trbovlje
ponedeljek, 27. septembra 2021
ZON.siAktualnoObčina dobila bitko, vojne še ne

Občina dobila bitko, vojne še ne

Občina je dobila sodbo, zahtevek tožnika Matjaža Prekorška je bil v celoti zavrnjen, občina je kot ena izmed toženih strank v pravdi v celoti uspela, je na zadnji seji občinskega sveta z zadovoljstvom oznanila trboveljska županja Jasna Gabrič.

 

A kaj to pomeni za občino?

Zaenkrat ne prav veliko. Razpadajoča stavba, ki ovira dostop do Sparove garažne hiše, bo tudi po sodni zmagi občine še vedno stala.

Sodba tudi še ni pravnomočna. Matjaž Prekoršek, ki je občino tožil zaradi onemogočanja dostopa in motenja posesti, pa ima še možnost, da se na odločitev Okrožnega sodišča v Ljubljani pritoži na Višje sodišče.

Podrtija ostaja

Prekoršek ni dolžan odstraniti objekta, saj se o tem na sodišču ni odločalo. Po navedeni sodbi Prekoršek ni dolžan občini plačati nobene odškodnine, dolžan pa ji je povrniti sodno odmerjene pravdne stroške v višini 4.350 evrov. 
 

V primeru, da sodba postane pravnomočna, pravijo na občini Trbovlje, bo to pomenilo, da ostane dostop in dovoz do pokritih parkirišč v objektu Spar takšen kot je in ga ne bo potrebno prilagajati zahtevam iz tožbe. Zaradi navedenega pravdnega postopka občina Trbovlje do sedaj zoper Prekorška ni vložila nobene tožbe, niti ni začela s kakršnimkoli drugim postopkom. »Dokler navedena sodba ni pravnomočna, še ne moremo govoriti o nadaljnjih ukrepih oziroma načrtih občine,« so nam pojasnili na občini.

Zadnja bitka za podrtijo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Je to mogoče? V Zasavju so se covid številke “ustavile”

Še teden nazaj smo poročali, kako je število okužb v Zasavju drastično poskočilo. Povsem drugačna slika je danes. Od zadnjega tedna je le 7...