-- OGLAŠEVANJE --

Občina bo primaknila do 3.000 evrov

-- OGLAŠEVANJE --

Zapuščina starih rudarskih kolonij je unikat v slovenskem in širšem prostoru in občina Trbovlje jih želi ohraniti v čim boljšem stanju.

20.000 evrov v prihodnjem letu

V Trbovljah je registriranih 191 enot kulturne dediščine, ki obsegajo tako stanovanjske enote, kolonije, kot spomenike.

Zato bo občina zagotovila sredstva za pomoč pri obnovi zgradb, ki so varovane kot kulturna dediščina.

Nepovratna subvencija bo znašala največ 30 % vrednosti predračuna za obnovo, a ne več kot 3.000 evrov. V prihodnjem letu bo tako za obnove v občinskem proračunu na voljo 20.000 evrov.

Da bodo adaptacije skladne s prvotno zasnovo

Po besedah Polone Šmit iz občine Trbovlje želijo s sofinanciranjem prenov vplivati in nadzorovati adaptacije, ki morajo biti skladne s prvotno zasnovo objektov. Za vsa vzdrževalna dela na objektih kulturne dediščine in spomenikih je potrebno pridobiti tudi  soglasje Zavoda za varstvo kulturne dediščine.

Občina Trbovlje je pripravila Pravilnik o sofinanciranju obnove fasad, streh, zunanjih vrat in oken stanovanjskih zgradb, varovanih kot kulturna dediščina. V njem so določeni upravičenci, pogoji, postopek, kriteriji in merila za sofinanciranje obnove. Eden od pogojev je tudi, da so vlagatelji za sofinanciranje obnove podali tudi vlogo na Eko sklad.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --