22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoO zasavski energetiki le še v Zasavju

O zasavski energetiki le še v Zasavju

Julija se bo iztekla pogodba o zagotavljanju terciarne rezerve Termoelektrarne Trbovlje. Če pogodbe ne bodo podaljšali do konca leta ali pridobili nove dejavnosti na tej lokaciji, bo julija brez dela ostalo 30 delavcev TET.

Ohranitev ali razgradnja TET

Tomaž Trotovšek
Tomaž Trotovšek

»Vse sile so usmerjene v aktivnosti za pričetek gradnje 3 hidroelektrarn na srednji Savi, hkrati pa za ohranitev terciarne regulacije na področju TET vsaj do konca leta 2016. S tem ohranimo 45 delovnih mest in pridobimo na času, da lastnik, to je država, sprejme odločitev, kaj bo na lokaciji TET,« je na včerajšnji seji trboveljskega občinskega zbora, po sestanku Odbora za razvoj energetike v Zasavju (OREZ) povedal predsednik Tomaž Trotovšek.

Za pričetek gradnje hidroelektrarn na srednji Savi

Sava
Postopki za gradnjo hidroelektrarn na srednji Savi tečejo prepočasi.

Na sestanku OREZ, ki so se ga udeležili tudi zasavski župani in poslanci, je bila predstavljena predinvesticijska zasnova gradnje hidroelektrarne na srednji Savi in študija o možnih variantah razgradnje in nadaljnje uporabe lokacije TET. V kolikor ni namere po nadaljnji uporabi obstoječega postrojenja TET, naj lastnik pripravi natančen program razgradnje in zagotovi sredstva zanjo, so sklenili na sestanku.

Postopki za izgradnjo hidroelektrarn na srednji Savi tečejo prepočasi, zato je zagorski župan Matjaž Švagan, predlagal, da se pripravi Zakon o izgradnji verige HE na srednji Savi in Zakon o razvoju Zasavja. Vse to zahteva potrditev na najvišjem političnem nivoju, zato želijo, da Zasavje obišče vlada.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...