-- OGLAŠEVANJE --

Novo rojstvo v Zasavju

-- OGLAŠEVANJE --

Novo rojstvo je projekt, s katerim bodo Zasavce na inovativen in zabaven način poučili o ravnanju z odpadki.

Trije glavni cilji projekta

Jelena Jerin

“Ekološko usmerjen projekt Novo rojstvo (pločevink, plastenk in ostale odpadne embalaže) ima tri cilje: ozaveščanje javnosti o varovanju okolja in ohranjanju narave, nova delovna mesta in vključevanje ranljivih skupin,” je projekt, ki ga bodo v vseh zasavskih občinah izvajali do marca prihodnje leto, strnila vodja projekta Jelena Jerin, predsednica društva Tandem Zagorje.

S preprostimi ukrepi bodo pokazali, da lahko postopoma preidemo v zeleno in z viri gospodarno družbo. Ena od številnih aktivnosti bo tudi muzikal Minka Pločevinka avtorja Uroša Drnovška, namenjena najmlajšim, ki ga bodo kot eko-ambasadorji izvajali uporabniki in zaposleni Varstveno delovnega centra Zagorje.

Uporabniki VDC Zagorje – eko ambasadorji

V vrtcih in osnovnih šolah bodo zaživeli ustvarjalni krožki ter potekali literarni in likovni natečaji na temo krožnega gospodarstva, izdali bodo eko pobarvanko, za starejše pripravljajo okroglo mizo na temo Kako do družbe brez odpadkov.

Pripravili bodo tudi eko publikacije Novo rojstvo, v obliki lahkega branja, ki bo razumljiva osebam s posebnimi potrebami, primerna pa bo tudi za mlajše otroke.

Na lokaciji VDC Zagorje bodo zbirali pločevinke in plastenke. Uporabniki VDC Zagorje bodo imeli več vlog. “Gre za inovativen pristop osveščanja najmlajših v izvedbi uporabnikov VDC Zagorje in hkrati za inovativen pristop integrirane zaposlitve oseb s posebnimi potrebami kot eko-ambasadorjev,” pojasnjuje Jerinova.

Projekt Novo rojstvo izvajajo Društvo Tandem Zagorje, ki je nosilec projekta, ter partnerja Varstveno delovni center Zagorje in podjetje Tridea, ki so zanj prejeli sredstva na 1. javnem pozivu Partnerstva LAS Zasavje, v okviru Programa za razvoj podeželja RS 2014-2020.

Na lokaciji VDC Zagorje bodo zbirali pločevinke in plastenke.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --