23.2 C
Trbovlje
sreda, 23. junija 2021
ZON.siAktualnoNova športna atrakcija odprta že ta teden!

Nova športna atrakcija odprta že ta teden!

Obeta se nova športna atrakcija pod okriljem Mountain bike kluba Trbovlje. Že naslednji vikend!

Mountainbike klub Trbovlje je v lanskem letu tudi v sodelovanju z Občino Trbovlje pričel z novim projektom, in sicer s pridobivanjem dovoljenj za gradnjo trailov, ki bodo povezani v celoto kot JAVOR Trails. Končana je prva točka projekta, ki pokriva 5 trailov na pobočjih 1131 metrov visokega Javorja: ELICA (flow trail), JAVOR, POSEKA, GARAŽA in JELOVICA.

Omenjene gorske kolesarske proge v sklopu ostalih izjemnih poti nad Trbovljami povezujejo skupaj v celoto pod imenom TRBOWLE TRAILS.

Otvoritev Trbowle trailov, in sicer v nedeljo 13. junija 2021, z začetkom ob 10. uri na vrhu Svete Planine, tik pod pobočjem Javorja. Edinstvena izkušnja, ki vas bo skupaj s prečudovito naravo pustila povsem brez besed.

“Z gradnjo namenskih poti Trbovelj ne postavljamo na svetovni gorsko kolesarski zemljevidov, saj tam Trbovlje že so!” poročajo iz MTB Trbovlje, ki je klub z bogato zgodovino, saj deluje že 21 let. Kolesarji so v tem času dosegli številne odmevne rezultate v spustu, enduru in olimpijskem krosu, kjer so člani med drugi osvojili naslove državnih prvakov, osvojili državne pokalne naslove, nastopali v reprezentanci in osvojili 6 klubskih državnih naslovov.

Trboveljčani so organizirali številne pokalne tekme, državna prvenstva in mednarodne UCI dirke, kjer so gostili številne športnike širom sveta … od Anglije do Nove Zelandije. Tekmovalna trasa pod Javorjem pa je z zlatimi črkami zapisana v zgodovino slovenskega spusta in to že od leta 1999.

Gorsko kolesarske poti so namenjene kolesarjem, ki bi radi kolesarili po urejenih poteh, ločenih od pešpoti, cest. Poti lahko štejemo med trajnostni razvoj, s tem širimo turistično ponudbo v občini in vabimo v naše okolje športno aktivne turiste. Kar je cilj pri spodbujanju turizma v našem mestu in regiji.

V Zagorju še letos Cilenca Trails, svetovna kolesarska destinacija

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do konca meseca je čas, da se odločite, kdo vam bo prinašal srečo

Ko je pred 30 leti Anton Lepoša šel čez mesto, se je marsikdo prijel za gumb; da bi mu le prinesel srečo. Dimnikarstvo Lepoša...