30.9 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoNo, kaj je s tem kozolcem?

No, kaj je s tem kozolcem?

Že smo pisali, da občina prodaja kozolec sredi Dola pri Hrastniku, a takrat odgovora občine nismo dobili. V uredništvo smo prejeli vprašanja bralcev, ki jih zanima širša zgodba, zato objavljamo še, kaj so nam odgovorili na občini.

Letnice kozolca še vedno nismo uspeli izvedeti, nam je pa direktor občinske uprave Janez Kraner pojasnila, da je kozolec občina pridobila v last pred leti, ko se odkupili celotno parcelo ob gradnji novega priključka v naselje Pod javorjem. Že takrat so ga hoteli prodati, a interesa za odkup ni bilo.

Odstranitev kozolca je v skladu z določili leta 2008 sprejetega OPPN Dol center, ki predvideva ureditev dostopov do obstoječih objektov in možnost novogradnje stanovanjskega objekta.

“V letu 2009 pa je bil izkazan interes Konjerejskega društva Hrastnik za pridobitev kozolca, ki naj bi ga prestavili v Gore, kjer so v okviru projekta LAS želeli urediti manežo. S pogodbo je bilo lastništvo preneseno društvu s pogojem, da kozolec prestavijo v Gore” pojasnjuje Kraner in nadaljuje, da se to nikoli ni zgodilo, zato so letos s sklepom upravnega obora predlagali razvezo pogodbe in vrnili lastništvo občini.

Na občini pravijo, da je stanje ostrešja in kritine vsak dan slabše in vlaganja v obnovo niso smotrna, zato so kozolec ponudili v odkup. “Upamo, da se bo našel interesent za prestavitev in s tem ohranitev kozolca” še zaključujejo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...