19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualno“Nimam botrov ali ozadja, kar je moja največja prednost”

“Nimam botrov ali ozadja, kar je moja največja prednost”

V Trbovljah barvo Združene levice in Sloge zastopa Gregor Kaplan in čeprav ni doma v Trbovljah, mesto in ljudi dobro pozna. “Z Zasavci sodelujem že preko 20 let. Trboveljčani so me nagovorili za kandidaturo, kar sem jim hvaležen.” Kaplan intenzivno sodeluje z Društvom izgnancev Slovenije, sodeloval je tudi pri pripravi Zakona o poplačilu za simbolično gmotno škodo, ki je bil narejen prav za njih, da bi odpravili več kot 70 let trajajočo krivico. Žal je druga obravnava zakona “izpadla”, za njegovo uresničitev se bo še naprej boril, obljublja.

Nagrada OZN iz rok nekdanjega predsednik dr. Janeza Drnovška

Njegovo zadnje knjižno delo je izšlo aprila letos “Vojna škoda na območju Slovenije v drugi svetovni vojni in urejanje pravic”. Kaplan je eden redkih poznavalcev področja vojne škode na območju naše države in vse svoje napore bo vložil, da bo pridobil posluh vlade, ki bo pripravila zahteve do Nemčije glede poplačila vojne škode. “To dolgujemo Sloveniji in njenim državljanom.”

Kot prioriteto si je kandidat za poslanca zadal cilj zagotoviti delo za mlade in odpravo prekarnega dela ali agencijskega izkoriščanja. “Prav to dvoje je potrebno prepovedati in Zavod za zaposlovanje ponovno postaviti v funkcijo.” Premišljeno je treba nadaljevati postopke glede rudnika, še pojasnjuje kandidat Združene levice, ki vidi možnost, da bi rudnik še lahko izkoristili za kakšno dodatno delovno mesto.

Posebna pozornost inovacijam

Delavci morajo sodelovati pri upravljanju, obvezni delitvi dobička in notranjem lastništvu. V Združeni levici se bodo zavzemali tudi za razvoj malih in srednjih podjetij in področje inovativne tehnologije. Uvedli bi posebno davčno olajšavo za inovatorje.

Trbovlje potrebujejo zdravnike za področja, kjer so deficiti. Rešitev je v sodelovanju in razumevanju problematike na državni ravni, saj vsega na pleča občin ne bo mogoče naložiti. Z roko v roki s fakultetami in izobraževalnimi ustanovami bodo prišle tudi rešitve, še opiše svoj program Kaplan.

Prebivalstvo se stara, Slovenije je zaspala

Slovenija je zaspala na področju oskrbe starejših, prebivalstvo se stara. Kaplan je prepričan, da bo ukrepati potrebno hitro in zagotoviti dovolj mest v ustanovah za starejše, cene oskrbe pa prilagodit zmožnostim.

“Izredno vesel sem, da Trbovlje in okolica razumejo pomen turizma. V regijskem sodelovanju je moč ponuditi ogromno” doda Kaplan in našteje, kje so “skrite točke”: športno aktivni turizem – pohodništvo, kolesarstvo, fotolov, ribolov in lov ter raziskovalni turizem – rudnik in življenje nekoč ter raziskovanje okolice z reko Savo.

“Nimam botrov ali ozadja, kar je moja največja prednost” zaključi kandidat, ki bo poskrbel za prave rešitve, v korist ljudi, obenem pa obljubi, da bo vedno na prvem mestu prisluhnil ljudem in iskal rešitve za njihove težave ali predloge.

Delu čast, ljudem oblast!

VIDEO: Ena na ena s kandidatom Gregorjem Kaplanom

 

Prispevek je oglas stranke ZL-DSD.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...