-- OGLAŠEVANJE --

NEVERJETNO: Hrastničanka bo pretekla Slovenijo po diagonali

-- OGLAŠEVANJE --

Mlada hrastniška ekstremna športnica Sabina Karaman si je postavila velik cilj. Pretekla bo Slovenijo počez, od Hodoša do Pirana. Pričela bo v petek, 10. novembra, ob 12. uri z madžarske meje.

348 kilometrov in 3000 višinskih metrov

Sabina bo teči začela v petek, ob 12. uri, na cilj v Piranu bi rada prišla v nedeljo zvečer, v najslabšem primeru pa v ponedeljek dopoldan. “Glava je vseskozi naravnana v pozitivo in osredotočena na cilj,” pogumno doda.

Veliko zaupanje vase in športna podlaga, sta nujni za takšen podvig. In to Sabina zagotovo ima. Začela je že v zgodnjem otroštvu s skokom v vodo. V kajaku je premagovala savske brzice, potem nabirala kilometre na kolesu. Zaradi hudih poškodb je žal morala opustiti kolesarjenje in začela se je ukvarjati s pohodništvom in tekom. Tako je pretekla Ljubljanski maraton, Maraton Radenci,  Kraški maraton Sežana, Istrski maraton, Izola- Koper- Piran, Ultramaraton Celje – Logarska dolina v dolžini 75  kilometrov, Maraton Savudrija ter Beograjski maraton, kjer je tekla 42 kilometrov po ulicah srbskega glavnega mesta. Splezala je na Triglav, stala na vrhu trboveljskega dimnika in se pripeta na elastiko pognala v globino. Njen življenjski moto je preteči še več kilometrov, doseči čim več višinskih vzponov. V tej svoji nameri je letos maja v 12 urah pretekla 117 kilometrov poti od Ljubljane do Debelega rtiča. Staknila je poškodbo stopal, povrh vsega jo je doletela še operacija slepiča.

Rada ima izzive in podvige

Mlada tekačica svojo odločitev pojasnjuje: “Za to sem se odločila, ker imam rada podvige ter izzive. Letos žal nisem imela veliko priložnosti, da bi se udeležila kakšnega podviga, zaradi osebnega zdravja, sem pa imela veliko časa za premišljevanje.”

Kljub vsem zdravstvenim težavam je 27-letna Hrastničanka začela razmišljati o novih izzivih. In si zadala cilj – preteči Slovenijo po diagonali.

Lahko se ji pridružite

Z razliko od prvih maratonov, ki se jih je lotevala sama, le ob podpori staršev ima zdaj ob sebi še ekipo: Dragano, Anžeta, Matejo in Darijana. In vsem, ki jo svarijo pred slabim vremenom in težkimi pogoji, odgovarja: “Če si tekač, vreme ni ovira!”

Najbližje Zasavju bo na poti čez Arjo vas, Žalec, Trojane, Vransko in Lukovico.

Zrisana pot za njen podvig.

Vsi ljubitelji teka so vabljeni, da se ji na kakšnem kilometru tudi pridružijo. Njen podvig boste lahko spremljali tudi v FB skupini: https://www.facebook.com/events/178610702696462/

MP

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --