-- OGLAŠEVANJE --

Ne bi šel na šiht? Potem tega NE preberi!

-- OGLAŠEVANJE --

“Tvegaj uro svojega življenja in pridi. Če se potem odločiš, da se pri nas ne vidiš, tudi prav,” vabi na Zaposlitveni klub Nina Beja iz Mladinskega centra Zagorje.

Klub, ki je “obdelal” že preko 60 udeležencev se ponaša z dobrim slovesom. Zgolj za primerjavo, statistika zadnje skupine: Od 11 udeležencev jih ima danes 5 zaposlitev. Ni slabo, kaj?

Vodji kluba Nina in Tina, v katerem se brezposelni mladi družijo, si izmenjujejo informacije, se učijo novih kompetenc in pogovarjajo o svojih problemih. “Te so velikokrat med udeleženci podobni in zato lažje poiščemo rešitev,” nadaljuje Tina Krautberger.

Spet larifari?

Program prilagodijo vsaki skupini, vsakem posamezniku. “Ko udeležence vprašamo, zakaj niso že prej prišli, pravijo, da imajo tečajev, predavanj in podobnega že vrh glave. Iščejo nekaj, kar dejansko deluje.” Zato Nina in Tina ponudijo rešitve, smiselne za vsakega posameznika. “Ne moreš zadeti na lotu, če niti srečke nisi kupil,” se še pošalita dekleti, ki sami še predobro vesta, kako je iskati zaposlitev, tudi pošteno število delodajalcev sta že preizkusili.

Začnejo v torek 17.10.2017 ob 16. uri. Dobrodošel vsak!

Poslal že 100 prošenj, pa niti odgovora

Brezposelni se soočajo z zavrnitvami, kar močno vpliva na njihovo samopodobo in znašli so se v začaranem krogu, iz katerega je pot pogosto težko najti. “Ne le, da iščeš delo, ampak da si aktiven,” in pomembno je, da ponudiš kaj znaš in iz tega narediš kompetenco.

Uredijo razgovore, povabijo zaposlovalce

In, če gremo še bolj konkretno. V zaposlitveni klub so že večkrat povabili potencialne delodajalce, kadrovnike, s katerimi so brezposleni lahko na licu mesta spletli vezi. Pripravljajo tudi razne tečaje, ki dajo iskalcu zaposlitve nove kompetence in jih naredijo mamljivejše za zaposlovalce.

In še to – vse je brezplačno, neobvezno in edina nevarnost, ki obstaja, da se nekaj novega naučiš in da prideš do službe.

Projekt Zaposlitev 101  je organiziran v sklopu Večgeneracijskga centra. Več informacij lahko dobite pri Nini Beja in Tini Krautberger na info@mczos.si ali na 040 699 097.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

GLASUJTE: Ali smo Zasavci nogometni navijači ali nas to ne zanima?

Zanima nas, ali boste spremljali tekmo prvenstva med Slovenijo in Anglijo, ki bo odločala o prihodnosti domačih navijačev?
-- OGLAŠEVANJE --