-- OGLAŠEVANJE --

“Naša država ni pravična in enaka do vseh”

-- OGLAŠEVANJE --

Svojo poklicno pot je začela kot profesorica nemščine in slovenščine v Srednješolskem centru Murska Sobota, nato pa eno leto v Dekliškem vzgajališču Višnja Gora, kjer je bila tudi vodja srednje šole. Od leta 1986 do leta 2004 je poučevala v Zavodu za usposabljanje invalidne mladine Kamnik. V politiko se je vključila leta 2000 z vstopom v stranko Nova Slovenija. Leta 2001 je postala županja Moravč, tri leta kasneje pa odšla v Evropski parlament. Leta 2008 je prevzela vodenje stranke. Ljudmila Novak živi v Imenjah pri Moravčah in je mati treh otrok.

Zakaj kandidatura?

Odločila sem se, da kandidiram za predsednico Slovenije, da bo Slovenija imela dobro predsednico. Moje glavno vodilo, kot predsednica bo, da bi se Slovenija uvrstila med najuspešnejše države na svetu. Imam vizijo, kako to doseči. Želim pa si tudi več pravičnosti, medsebojnega sodelovanja in spoštovanja.

“Zagotovo bom kot predsednica jasno in glasno povedala kaj je prav. Še predvsem v primerih, ko bom ocenila, da gre Slovenija v napačno smer.”

Kakšne odzive prejmete od državljanov?

Državljani imajo pogosto občutek, da naša država ni pravična, da za vse ne veljajo enaka pravila. Ljudje gledajo razvpite primere na sodiščih, ki se končajo brez sodnega epiloga le zato, ker so ti ljudje, ki se jim sodi, med izbranci oz. so velike ribe. Treba je narediti konec temu, da je naša država dežela dvojnih meril.

Kaj bi lahko “popravili” v Zasavju?

Urnik tokratnega obiska Zasavja je bil tako natrpan, da smo del intervjuja opravili kar na poti.

Večkrat obiščem Zasavje, tako s stranko kot tudi sama. Težave so pravzaprav podobne po vsej Sloveniji. Zelo se zavzemam za ukrepe, ki bi spodbujali slovensko gospodarstvo, da bodo lahko ljudje ustvarjali svoja podjetja in bo več delovnih mest. Prepričana sem, da je dobro gospodarstvo najboljša socialna politika. Zato si prizadevam, da bi v Sloveniji nastalo še bolj spodbudno poslovno okolje. Za to je potrebno znižati davke, odpraviti precej birokratskih ovir ter spodbujati tiste, ki želijo delati.

To tudi za Zasavje pomeni, da bi bilo več investicij, več delovnih mest, da bi mladi ostajali tukaj. Imeli bi priložnost in možnost da delajo doma. To bi bilo spodbudno okolje za gospodarstvo, ki omogoča enakomeren razvoj Slovenije.

“Prepričana sem, da je dobro gospodarstvo najboljša socialna politika.”

Kaj lahko predsednica države naredi?

Kot predsednica lahko sprožim razpravo o tej tematiki. Predlagala bom parlamentarni odbor za prihodnost, ki bo razpravljal, kaj so dolgoročni ukrepi za določena območja. Prav predsednik države mora biti spodbujevalec takšnih razprav. To pa lahko stori z jasno in odločno besedo.

Kje je največja težava Slovenije?

Naš država ni pravična in enaka do vseh. To državljani izpostavljajo kot nekaj kar jih najbolj boli. Da nekateri primeri kar tako zastarajo, da ne pride do sodnega epiloga. Veliko denarja gre iz države neznano kam. Zaradi tega je v Sloveniji tudi premalo investicij, ker ni zaupanja v slovenski sodni sistem. Sprejeli smo premalo ukrepov, ki bi izboljšali naše podporno okolje.

Program stranke, ostaja tudi vaše vodilo?

NSi ima odličen gospodarski program, kar nam priznavajo tudi drugi. Temelji na izkušnjah ter spoznanjih, ki smo jih pridobili na terenu z gospodarstveniki, kmeti in ostalimi. Program še dopolnjujemo in mu dodajamo nove točke. Za naslednje volitve bomo dobro pripravljeni, imamo pripravljene reforme, ki bi jih nova slovenska vlada morala takoj uresničiti.

Če boste izvoljeni, boste prva ženska slovenska predsednica države.

Pomembno je, da v političnem življenju sodelujemo tako ženske kot moški. V Sloveniji imamo na najvišjih funkcijah predvsem moške. Kandidiram tudi zato, da bi slovenska ženska pridobila na veljavi – tako v politiki, kot tudi širše.

 

Prispevek je oglasno sporočilo. Naročnik oglasa je NSi.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --