23.6 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoNapadel lastnika stanovanja in ga podrl na tla

Napadel lastnika stanovanja in ga podrl na tla

Poleg rednih nalog so policisti na območju Zasavja tekom vikenda in v ponedeljek obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi

 

Nedelja, 14. 3. 2021

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo pred Zagorjem, v kateri je občan povozil kamen in so odstopili od ogleda kraja nesreče.

Prav tako v nedeljo se je zgodila še ena prometna nesreča v Slačniku, kjer je občan zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Izdan mu je bil plačilni nalog.

 

PP Trbovlje

Sobota, 13. 3. 2021:

Trboveljski policisti so obravnavali tatvino gradbenega materiala, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil v ograjeno delovišče in odtujil kolute električnih kablov različnih dimenzij. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 15.000 evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zgodila se je prometna nesreča z udeležbo mopedista pri športni dvorani. Ugotovljeno je bilo, da je mopedist zaradi vožnje preblizu desnega roba in vožnje pod vplivom alkohola (0.86 mg/l) trčil v robnik in padel. Zdravniško pomoč na kraju je odklonil, ni bil vidno poškodovan. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Policiste so v soboto obvestili o sporu v družini.  Zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Plačilni nalog so izdali tudi kršiteljici, ki je kršila javni red in mir z glasno glasbo.

V sporu med občanoma kršitelj ni upošteval zakonitih ukazov policistov, zato je bilo zanj odrejeno pridržanje do iztreznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog.

 

Ponedeljek, 15. 3. 2021

Včeraj so bili obveščeni o zaparkiranju dostavnega mesta trgovine v Trbovljah, zaradi česar so kršitelju izrekli globo.

Neznani storilec je v soboto (prijava v ponedeljek) v popoldanskem času v garažni hiši trgovskega centra v Trbovljah z neznanim predmetom poškodoval pokrov motorja in zadnji blatnik osebnega avtomobila in s tem lastnika oškodoval za 2.000  evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V večernem času je občanka na bankomatu na Trgu revolucije v Trbovljah našla pozabljeno gotovino. Lastnik naj se zglasi na PP Trbovlje, kjer mu bo denar vrnjen.

 

PP Hrastnik

 

Petek, 12. 3. 2021

Policisti so kontrolirali voznika kolesa z motorjem, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je alkotest pokazal 0,85 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog.

 

Sobota, 14. 3. 2021

Policisti so intervenirali, ker se znanec ni hotel odstraniti iz prijaviteljevega stanovanja, pri tem pa je napadel lastnika stanovanja in ga podrl na tla. Zoper kršitelja bo izveden hitri postopek.

 

PP Litija

 

Petek, 12. 3. 2021

Policisti so bili obveščeni o oljnih madežih v reki. Na kraju so opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Pogina rib na kraju niso ugotovili. Z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja obremenjevanje in uničevanje okolja nadaljujejo in bodo o ugotovitvah obveščali pristojno okrožno državno tožilstvo.

Na območju Jevnice se je zgodila prometna nesreča, kjer je občanko oplazilo mimo vozeče vozilo, pri čemer se je poškodovala in sama poiskala zdravniško pomoč. Policisti zadevo obravnavajo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vozniki so policiste obvestili o kamenju na cesti Litija – Zagorje ob Savi. Policisti so sami odstranili kamenje, ki bi bilo lahko nevarno za vožnjo vozil.

 

Nedelja, 14. 3. 2021

Voznik je zbil divjad v okolici Litije. Policisti so z obvestilom odstopili od obravnave prometne nesreče.

Občani so policiste obvestili o oljnih madežih na cesti v okolici Zgornjega Loga. Na kraju ugotovljeno, da so na cesti madeži, zato je bila za saniranje in čiščenje obveščena pristojna služba.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč