-- OGLAŠEVANJE --

Namesto v službo, samo po podpis

-- OGLAŠEVANJE --

Natakarja oziroma natakarico že lep čas išče Tinka Bobek, lastnica Henri bara v Hrastniku. Pravi, da se na razpise na zavodu za zaposlovanje ne odzove praktično noben kandidat. Če pa že kdo pride, pride samo po podpis, da ga ne “vržejo” iz evidence brezposelnih.

V Zasavju delodajalci največ povprašujejo po delavcih za preprosta dela v proizvodnji, upravljavcih strojev in naprav, monterjih kovinskih konstrukcij, zidarjih, varilcih, orodjarjih, strugarjih, kuharjih, natakarjih, prodajalcih, varnostnikih, bolničarjih negovalcih, voznikih težkih tovornjakov in vlačilcev, zdravnikih specialistih pojasnjuje direktorica Zavoda za zaposlovanje Trbovlje Lijana Vidic Ristič.

2358 brezposelnih Zasavcev, največ s končano osnovno šolo ali manj in starejših od 50 let

Konec maja 2018 beležijo v evidenci brezposelnih na Območni službi Trbovlje 2.358 oseb, žensk je rahlo manj kot moških – 49,2 odstotkov. Še vedno prevladujejo brezposelne osebe s končano osnovno šolo ali manj, teh je 33,9 odstotkov.

Med brezposelnimi je dobrih 18 odstotkov mladih do 29 let ter kar 40,7 odstotkov starejših od 50 let.

Na zavodu za zaposlovanje Trbovlje je trenutno 372 prostih delovnih mest. Povpraševanje po zasavskih delavcih pa vse od Pirana do Murske Sobote.

V Zasavju med drugim iščejo pet natakarjev oziroma natakaric, dva delavca v proizvodnji ter tri voznike kombijev. Splošna bolnišnica Trbovlje konstantno išče zdravnike tokrat tudi laboratorijskega tehnika. Delovna mesta razpisujejo tudi v Javnem podjetju Komunala Trbovlje, kjer iščejo upravljavca specialnih vozil in strojev, in v Sinet-u, kjer zaposlijo serviserja gasilnih naprav. Poleg naštetih podjetij delo nudijo tudi nekateri drugi delodajalci. Sezonskih delavcev v Zasavju trenutno ne iščejo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Svetovno znana imena v Zasavju zaradi slovenskega znanja

Lokalna ponudba za goste iz različnih strani sveta Po slavnostni otvoritvi v Delavskem domu Trbovlje, katere so se udeležili gostje iz 49 držav sveta, je...
-- OGLAŠEVANJE --