-- OGLAŠEVANJE --

Namesto obnove list z opozorilom: “Poškodovan most …”

-- OGLAŠEVANJE --

Most v Hrastniku, ki pelje le do ene večstanovanjske hiše, a je hkrati edini dostop do te stavbe. V njej so občinska stanovanja, če je celotna v lasti občine, pa nam ni uspelo izvedeti. Na občini so z odgovori namreč zelo skopi.

Razmočene deske, velikanska luknja

“Ko sem šel v dežju čez most, so se deske kar udrle …,” opisuje svojo izkušnjo stanovalec hiše na Cesti 1. maja 38 in nam pokaže veliko luknjo na mostu. Hoja po mostu je skrajno neprijetna, ugotovimo tudi sami. Deske na mostu so po dežju razmočene, kakšno nosilnost še prenese most, pa vprašanje. Do sedaj so nanj obesili le list z napisom: “Poškodovan most. Prehod preko mostu z vozili na lastno odgovornost.”

Na vprašanja, kdaj je bil most narejen, kdaj in če sploh bo obnovljen in predvsem, ali je most trenutno varen za uporabo, nam vodja oddelka za okolje in prostor na občini Hrastnik Tomaž Sihur ni odgovoril.

Dotrajana celotna konstrukcija

Rešitev iščejo v dogovoru z vzdrževalcem cest, pravi Sihur. Možnosti sta dve – betonska ali lesena izvedba.”Zaradi trajnejše rešitve se nagibamo k izvedbi betonske konstrukcije,” še doda.

Po mostu ni varno hoditi, še manj se je varno po mostu peljati, opozarjajo stanovalci, ki se že več mesecev “borijo” z občino in opozarjajo na nevarnost. V večstanovanjski stavbi živi več 10 ljudi, med drugim tudi otroci, ki se po mostu vsak dan odpravijo v šolo.

Sihur še obljubi, da bodo sredstva poskušali zagotoviti še v proračunu za leto 2017. Kdaj bi potem most lahko obnovili oziroma na novo naredili, in kaj to pomeni za stanovalce do takrat – pa ostaja veliko vprašanje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --