5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.si1+1=2Največje množično testiranje doslej tudi v Zasavju

Največje množično testiranje doslej tudi v Zasavju

Sekretarka na Ministrstvu za zdravje Trboveljčanka Alenka Forte je danes na novinarski konferenci pojasnila, da gre danes pri testiranju zaposlenih v šolstvu in vrtcih za največje množično testiranje doslej.

Po prvih zbranih informacijah iz zasavskih šol kaže, da so se za testiranje odločili bolj kot ne vsi zaposleni. Mojca Lazar Doberlet iz Osnovne šole Ivana Cankarja nam je sporočila, da so se že testirali vsi zaposleni in tudi test vseh je bil negativen. V zagorskem delavskem domu se danes testirajo tudi vsi zaposleni na OŠ Ivana Skvarče, kjer nihče ni zavrnil testiranja, je povedala ravnateljica Kristina Renko. Rezultatov še nimajo, bomo pa seveda o tem poročali.

Po podatkih ZD Hrastnik so testirali 71 zaposlenih iz osnovne šole, nihče ni bil pozitiven. Od 34 zaposlenih v vrtcu je test ene osebe pokazal na okužbo s koronavirusom.

Sekretarka je pozvala k upoštevanju ukrepov, k pravilni nošnji mask in higieni rok in kašlja. “Ne moremo vsega vedeti kar nas čaka. vendar če upoštevamo vsa priporočila lahko doprinesemo k upadu epidemije” je dejala.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...