today-is-a-good-day
5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoNadlegovali potnike na vlaku mimo Zasavja

Nadlegovali potnike na vlaku mimo Zasavja

Med vikendom je bilo pestro, saj so imeli naši policisti veliko dela.

PP Zagorje ob Savi:

V ponedeljek so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na območju Zagorja ob Savi, ki se je pripetila zaradi neupoštevanja prednosti na križišču. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.
Isti dan v popoldanskem času so bili obveščeni o manjšem požaru na drogu električne napeljave v Podkumu. Zadevo so sanirali gasilci in dežurni delavci elektro dobavitelja.
Zvečer pa so bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Po vseh zbranih obvestilih pa bo podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.
Na torkovo jutro so obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi, prav tako so tudi obravnavali prometno nesrečo s pobegom povzročitelja na enem od parkirišč v Zagorju ob Savi. Obvestila še zbirajo.
Obravnavali so tudi kaznivo dejanje zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva, pri katerem še niso ugotovili kako je storilec opravil nakup preko spleta. Policisti še zbirajo obvestila o storilcu.
V sredo so bili policisti obveščeni o tatvini mobilnega telefona iz odklenjenega vozila, prav tako pa so bili obveščeni o kaznivem dejanju zlorabe negotovinskega plačilnega sredstva (izgubljene bančne kartice), katerega je neznanec uporabil za plačilo. Policisti še zbirajo obvestila in bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo.
Obveščeni so bili tudi o družinskih nesoglasjih, kjer prekrškov ali kaznivih dejanj niso zaznali, bodo pa o ugotovitvah obveščali Center za socialno delo.
Naslednji dan so obravnavali prometni nesreči z materialno škodo, v katerih sta voznika tovornih vozil z ogledali oplazila prometni znak, ki je bil nagnjen na vozišče.
V petek so obravnavali tri prometne nesreče in sicer v eni prometni nesreči, se je poleg materialne škode lahko telesno poškodoval udeleženec, v ostalih dveh pa je nastala zgolj materialna škoda.
V popoldanskem času na soboto so bili policisti obveščeni, da štirje potniki na vlaku Ljubljana – Zidani Most nadlegujejo ostale potnike. Policisti so z dvema potnikoma, ki nista imela vozovnice opravili postopek ugotavljanja identitete, kršitev javnega reda in miru pa niso ugotovili.
V večernem času so bili obveščeni o več kaznivih dejanjih poškodovanja tuje stvari, katere je domnevno povzročila znana oseba. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih obveščali Okrožno državno tožilstvo.
Pri nadzoru cestnega prometa so v nedeljo zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. V policijskem postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0.94 mg/l). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno Okrajno sodišče. Zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo so mu izdali plačilni nalog.
Policisti so bili v večernem času obveščeni o nesoglasju med partnerjema na območju Hrastnika. Po opravljenih razgovorih elementov prekrška niso ugotovili.

PP Litija:

V petek popoldan so pri kontroli prometa imeli v postopku tovorno vozilo, za katerega so sumili, da ni tehnično brezhibno, zato je bil odrejen tehnični pregled. Predvidevanja policistov so se izkazala kot točna, zaradi česar je bilo vozilo izločeno iz prometa. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.
Zvečer so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.
Ponoči so intervenirali v gostinskem lokalu in kršitelju prav tako izdali plačilni nalog.
V naselju Gabrovka so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.
Naselje Berinjek je v soboto zaznamoval vlom v stanovanjsko hišo, od koder so bile odtujene bakrene cevi in električni vodniki ter varnostna kamera. Sledi zbiranje obvestil.
Na nedeljo so obravnavali kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe.

PP Hrastnik:

Na petek so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda nesreče.
Prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, do katere je prišlo na parkirišču v Litiji.
Policisti so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru v lokalu na območju Litije, kjer je bil kršitelju izdan plačilni nalog.
V soboto so kontrolirali voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0.82 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Trbovlje:

V torek so obravnavali prijavo kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic delavcev, saj delodajalec ni izplačal zadnjih nekaj plač. Sledi zbiranje obvestil.
Naslednji dan so policisti obravnavali prijavo poškodovanja vetrobranskega stekla na osebnem avtomobilu na parkirnem mestu v Trbovljah. O zbranih obvestilih bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.
Prav tako so obravnavali poškodovanje brisalcev in ogledal na osebnem avtomobilu.
Občan je naznanil tatvino pločevinaste kritine s strehe garaže. Sledi zbiranje obvestil.
Policisti so zasegli posušeno rastlino za katero sumijo, da gre za konopljo. Rastlina bo poslana na nadaljnjo analizo. Ob vseh zbranih obvestilih sledi hitri postopek zoper kršitelja.
V petek so obravnavali poškodovanje strešne kritine na poslovnem objektu v Trbovljah. Sledi zbiranje obvestil.
Isti dan v popoldanskem času pa je na parkirišču v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi nepravilne vzvratne vožnje. Pri tem je nastala materialna škoda, povzročitelju pa je bila izrečena globa.
V soboto je na parkirišču v Trbovljah neznanec poškodoval parkirano osebno vozilo. Sledi zbiranje obvestil.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...