12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoSo na živali kar pozabili?

So na živali kar pozabili?

V že nekaj časa zaprti trboveljski trgovini podjetja Tukano v stečaju so še vedno žive živali. Ali kdo skrbi za živali, ki so zaprte v trgovini? Imajo dovolj hrane in sveže vode, je skrbelo našo bralko?

Odvetnik Andrej Razdrih, stečajni upravitelj podjetja Tukano nam je povedal, da prvič sliši, da so v zaprti trgovini v Trbovljah še živali: »Bivša direktorica Alida Vodeb mi je ob primopredaji zagotovila, da so vse še neprodane živali v ‘reji’, kar sem preveril osebno v Murski Soboti in Slovenskih Konjicah.«

V zaprti trgovini Tukano v Trbovljah sameva tudi papagaj vrste aleksander.
V zaprti trgovini Tukano v Trbovljah sameva tudi papagaj vrste aleksander.

Je za živali ustrezno poskrbljeno?

Razdrih je po našem opozorilu kontaktiral Vodebovo, ki mu je povedala, da je že pred stečajem Tukana trgovino v Trbovljah prevzela domžalska družba Animalija d.o.o. in da poslovodkinja redno krmi živali, ki so last Animalije.

Direktorica Animalije Petra Draškovič se na naša povpraševanja ni odzvala, zato pa se je
dan pozneje na vratih trgovine v Trbovljah pojavilo obvestilo, da je kljub zaprtju trgovine za živali ustrezno poskrbljeno s strani zaposlene ter dnevnik oskrbe živali.

Tukano2
Na vratih trgovine se je pojavilo obvestilo, da je za živali ustrezno poskrbljeno.

Obiskala jih je inšpekcija

Trgovino je včeraj popoldan obiskala tudi uradna veterinarka Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Ksenija Žilnik in pozvala lastnika, naj jo kontaktira v 24 urah, da se dogovorijo za inšpekcijski pregled.

Tukano inšpektor

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...