-- OGLAŠEVANJE --

Na Trojanah res kradejo iz avtov?

-- OGLAŠEVANJE --

“Na Trojanah v zadnih tednih redno deluje ekipa, ki z uporabo motilca signala preprečuje, da bi zaklenili avto. Nato vas okradejo, ko ste na krofih,” je opozorilo zaokrožilo po družbenih omrežjih.

Preverite, ali je vozilo res zaklenjeno!

Preverili smo na Policijski upravi Ljubljana, kjer pravijo, da tovrstnih tatvin na Trojanah niso obravnavali. Kljub temu policisti svetujejo in opozarjajo voznike, da pri zaklepanju vozil z daljinskim zaklepanjem vedno tudi fizično preverijo, ali je vozilo res zaklenjeno.

Takšne primere obravnavali več let nazaj

Nekaj podobnih primerov vlomov v osebna vozila, predvsem na parkiriščih po večjih nakupovalnih centrih v Ljubljani, kjer načina vloma sprva ni bilo mogoče pojasniti, so na Policijski upravi Ljubljana zabeležili leta 2013 in 2014.

S kriminalistično preiskavo pa so ugotovili, da so storilci pri vlomih uporabljali elektronsko napravo, tako imenovani motilec frekvence za daljinsko zaklepanje vozila. Z motilcem so preprečili zaklepanje vozila, česar oškodovanec ni opazil ob oddaljevanju od vozila. V določenih primerih sta bila storilca dva, kjer sta si vloge razdelila. In sicer je eden spremljal oškodovanca, drugi je izvršil tatvino iz vozila, ves čas pa sta bila na telefonski vezi in se obveščala.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so omenjene vlome, bilo jih je okoli 25, preiskali in pridržali šest oseb. Vsem, razen enemu, so bili takrat izrečeni ukrepi pripora, enemu pa hišni pripor. Osumljeni so bili kaznivega dejanja velike tatvine in izdelovanja ter pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --