Na Trojanah našli 12 državljanov Maroka, ki so nezakonito prečkali mejo

0
1109
Fotografija je simbolična.

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Zagorje ob Savi:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kresnicah. Policisti izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Polšnika. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper voznika tovornega vozila ustrezen ukrep.
– prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– prometno nesrečo z materialno škodo na območju Zagorja. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče. Po vseh zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.
– najdeno je bilo kolo na območju Domžal, ki je bilo vrnjeno lastniku.
– prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na območju Izlak. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.
– v torek so bili obveščeni o sum kršitve javnega reda in miru v Litiji, kjer kršitev ni bila zaznana.
– prometno nesrečo s povoženjem divjadi na območju Litije.
– v sredo so sprejeli prijavo tatvine katalizatorja z osebnega vozila v Zagorju. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.
– zasegli osebno vozilo zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v četrtek so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve mobilnega telefona. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– kaznivo dajanje zalezovanja, kjer zbiranje obvestil še poteka.
– v petek so bili obveščeni o dveh kršitvah javnega reda in miru, kjer v enem primeru kršitev ni bila ugotovljena, v drugem primeru pa vodijo prekrškovni postopek.
– v soboto so bili obveščeni o padcu drevesa na vozilo na relaciji Mlinše – Vidrga. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi močnega deževja padlo drevo ob cesti in zadelo vozilo, ki je v tistem času peljalo mimo. Sopotnica v vozilu je bila lažje poškodovana.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Izlakah.
– v nedeljo so na avtocesti pri Trojanah odkrili 12 državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo in so podali namero za podajo prošnje za mednarodno zaščito, zato so bili nameščeni v Azilni dom.
– obveščeni so bili o kaznivem dejanju poškodovanja vozila na parkirišču, kjer je nastalo za okoli 1000 evrov materialne škode.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Hrastniku.

PP Litija:
– v ponedeljek zjutraj so bili obveščeni o glasni glasbi, kjer kršitev ni bila ugotovljena.
– zvečer so bili obveščeni o kršitvi z glasno glasbo na Bevkovem, kjer kršitev ni bila ugotovljena.
– dvakrat so posredovali na vlaku, ko so bili obveščeni o pijanem potniku, ki naj bi kršil javni red in mir, ter o potniku, ki ni želel pokazati vozne karte. V obeh primerih sta potnika zapustila vlak, policisti pa kršitev niso zaznali.
– obravnavali so vlom v trgovino, od koder je bilo odtujenih okoli 160 opažnih plošč v skupni vrednosti okoli 3600 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v torek so obravnavali prometno nesrečo s povoženjem divjadi v bližini naselja Cerovici, kjer je voznik z osebnim vozilom zbil srno.
– zvečer so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.
– v sredo so na cesti Veliki Vrh – Litija obravnavali prometno nesrečo v kateri je voznik osebnega vozila zbil srno.
– zvečer so obravnavali trčenje v divjad na relaciji od Velike Preske proti Litiji
– obveščeni so bili o tatvini iz hiše, kjer je neznanec v dopoldanskem času vstopil v hišo in iz nje odtujil več kosov nakita. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek so obravnavali prometno nesrečo na relaciji Litija proti Zagorju pri odcepu za Polšnik, kjer je motorist trčil v steber ograje. Na kraju je z zbiranjem obvestil in ogledom prometne nesreče bilo ugotovljeno, da je voznik motorja vozil iz smeri Zagorja ob Savi proti Litiji, ko je zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila bočno trčil v nasproti
vozeči osebni avtomobil. Po oplazenju z osebnim avtomobilom je motorist trčil še v zadnji levi del tovornega vozila nato pa padel in trčil še v odbojno ograjo. Motorist je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Trbovlje, kjer so ugotovili, da je utrpel lažje poškodbe. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.
– v petek so bili policisti obveščeni, da je voznica osebnega vozila, na relaciji Hotič – Vače, zapeljala iz vozišča in trčila v drevo pri tem pa se ni poškodovala. Ugotovljeno je bilo, da je vzrok nesreče neprilagojena hitrost.
– v soboto so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Jevnica. Iz hiše je bila odtujena manjša vsota gotovine. Sledi zbiranje obvestil.
– popoldne so bili obveščeni, da je v naselju Veliko Trebeljevo voznik tovornega vozila trčil v njeno stanovanjsko hišo. Na kraju sta se udeleženca uspela dogovoriti o krivdi, zato jima je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.
– obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Litiji.
– zvečer so obravnavali vlom v garažo, v naselju Litija. Ugotovljeno je bilo, da je šlo za poskus vloma, saj storilec v objekt ni uspel vstopiti. Sledi zbiranje obvestil.
– v nedeljo so obravnavali v naselju Mala Štanga vlom v klet, od koder je bil odtujen kotel za kuhanje žganja in bencin. Materialna škoda znaša okoli 600 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– pri kontroli prometa so kontrolirali voznico osebnega vozila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršiteljici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršiteljico bo napisan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

PP Trbovlje:
– v ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo z telesnimi poškodbami in sicer na glavni cesti Trbovlje – Zagorje ob Savi v kateri so bila udeležena 3 vozila, vzrok za prometno nesrečo pa je bila neprilagojena hitrost povzročitelja. Na kraju so bili udeleženci odpeljani na pregled v SB Trbovlje. Po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja sledi ustrezen ukrep.
– v nočnem času so obravnavali kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo na območju Trbovelj. Kršitelju je bil izrečen ukrep po Zakonu o varstvu javnega reda in miru.
– v torek so sprejeli prijavo kaznivega dejanja zatajitve izgubljene denarnice prijavitelja. Sledi zbiranje obvestil.
– obravnavala so prijavo kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari in sicer je storilec na parkirišču na območju Trbovelj poškodoval vozilo prijaviteljice in povzročil škodo v višini 1000 evrov. Sledi zbiranje obvestil.
– v četrtek so prejeli prijavo kršitve javnega reda in miru. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper kršiteljico prekrškovni postopek.
– pri kontroli prometa so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja prav tako pa mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Omenjenemu je bil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaseženo osebno vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v soboto so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Omenjenemu je bil zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zaseženo osebno vozilo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.
– v nedeljo so obravnavali prijavo kaznivega dejanja tatvine in sicer je neznani storilec z osebnega vozila odtujil registrski tablici. Sledi zbiranje obvestil.
– v nočnem času so bili obveščeni o požaru v hiši na območju Dobovca in sicer je bilo na kraju ugotovljeno, da je zaradi trenutno še neznanega razloga zagorelo v zapuščeni stanovanjskih hiši. Sledi zbiranje obvestil.