12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoNa ploščadi se je poškodoval otrok, a nevarnosti ni

Na ploščadi se je poškodoval otrok, a nevarnosti ni

Na zagorski ploščadi, na mestu kjer je fontana, je, kot smo že poročali, počila plošča iz tonalita. “Pri tem se je laže poškodoval otrok, pri čemer ni šlo za resnejšo poškodbo,” mirijo na zagorski občini.

Župan sklical nujni sestanek

Na občini zatrjujejo, da dogodek obravnavajo skrajno resno, in ker na kraju samem ni bilo mogoče ugotoviti vzroka, je župan odredil, da se dostop do fontane začasno fizično zapre in se tako maksimalno poskrbi za varnost vseh, ki se zadržujejo na ploščadi.

Župan je sklical tudi nujni sestanek predstavnikov izvajalca, projektanta in nadzornega organa. Od izvajalca, projektanta in nadzornega organa je zahteval, da v najkrajšem času podajo poročilo o vzrokih za deformacijo plošče iz tonalita in takoj pristopijo k sanaciji na način, da bo mestna ploščad v celoti služila svojemu namenu.

Nevarnosti za občane ni

“Zadrževanje na mestni ploščadi je popolnoma varno,” zatrjujejo na Občini. Fontana je preventivno fizično ograjena, preprečen je tudi dostop nanjo, dokler ne bo popolnoma znan vzrok poškodbe plošče iz tonalita.

“Kakor hitro, trudimo se, da v najkrajšem času, bodo odpravljeni vsi dvomi v popolno varno gibanje na območju same fontane, bo fizična zapora odstranjena in ploščad bo v celoti služila namenu, zaradi katerega je bila zgrajena,” še dodajajo na Občini.

SORODNI ČLANKI:

Počila betonska plošča na zagorski ploščadi

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...