26.6 C
Trbovlje
sobota, 25. junija 2022
ZON.siAktualnoNa Nohšihtu izpite pobirali kot po tekočem traku

Na Nohšihtu izpite pobirali kot po tekočem traku

Policisti na območju Zasavja so poleg rednih nalog v prejšnjem tednu obravnavali še:

PP Trbovlje:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– vlom v osebno vozilo, iz katerega je bil odtujen avtoradio in katalizator. Nastalo je za okoli 800 evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.
– pri kontroli prometa so obravnavali voznika, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,46 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog

Sreda, 8. 6. 2022
– nekaj po 20. uri so policisti obravnavali prometno nesrečo na Keršičevi ulici v Trbovljah v kateri je bil samoudeležen motorist. Ugotovljeno je bilo, da je motorist zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v ovinku zapeljal izven vozišča in trčil v parkirano vozilo. V nesreči se je huje poškodoval in je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Ugotovljeno je bilo, da je motorist vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Po vseh ugotovljenih okoliščinah nesreče pa bo zoper njega izveden ustrezen ukrep.

Petek, 10. 6. 2022
– po obvestilu udeleženca v cestnem prometu, da voznik osebnega avtomobila na glavni cesti med Zagorjem in Trbovljami vozi nezanesljivo, so policisti opravili kontrolo in ustavili predmetno vozilo. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil močno pod vplivom alkohola, saj je rezultat znašal 1.01 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje je bilo začasno odvzeto, nadaljnja vožnja pa prepovedana. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Sobota, 11. 6. 2022
– policisti so v večernem in nočnem času pri redni kontroli cestnega prometa v petih primerih zaznali kršitev vožnje motornega vozila pod vplivom alkohola. V štirih primerih je bil kršiteljem izdan plačilni nalog ter prepovedana nadaljnja vožnja, v enem primeru pa je stopnja alkoholiziranosti znašala 0,68 mg/L alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nedelja, 12. 6. 2022
– obveščeni so bili o zaparkirani intervencijski poti pred trgovino v Trbovljah. Ugotovljeni sta bili dve kršitvi, policisti so za obe izrekli ustrezen ukrep.
– na Vodenski cesti v Trbovljah je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo med osebnima voziloma. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo voznikov in vozila v prometu, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Litija:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– v Šmartnem pri Litiji so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo med dvema voznikoma osebnih vozil. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od obravnave.
– v Šmartnem pri Litiji so obravnavali pogrešano osebo. Partnerka naznanila že nekaj ur pogreša partnerja, ki se je odpeljal z motorjem in se ne javlja na telefon. Po obširni iskalni akciji je bil pogrešani 7.6.2022. Ob 04.20 uri s strani policistov najden v kraju Leskovica. Ugotovljeno, da je bil samoudeležen v prometni nesreči, kjer je zapeljal po strmini navzdol
in zaradi poškodb, ter nedosegljivosti mobilnega signala ni mogel poklicati na pomoč. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan. V zvezi prometne nesreče bo izveden ustrezen ukrep.

Torek, 7. 6. 2022
– obravnavali so kaznivo dejanje kršitve tajnosti občil zaradi vdora v mobilni telefon oškodovanke. Sledi zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega državnega tožilstva.
– v kraju Jesenje so na gozdi poti obravnavali trčenje med voznikom motokros motorja in kolesarjem. Pri tem se je kolesar lažje poškodoval. Po vseh ugotovljenih okoliščinah bo izveden ustrezen ukrep.
– na cesti Šmartno – Trebeljevo so obravnavali prometno nesrečo s samoudeležbo kolesarja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se težje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Sreda, 8. 6. 2022
– v Ribčah so obravnavali tatvino mreže za žar v vrednosti okoli 100 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.
– v Jevnici so obravnavali tatvino električnega skiroja v vrednosti okoli 500 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.

Četrtek, 9. 6. 2022
– v večernem času so pri kontroli prometa obravnavali voznika osebnega vozila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0.74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Petek, 10. 6. 2022
– obravnavali so povoženje divjadi na relaciji Mišji dol – Primskovo
– obravnavali so tatvino goriva na bencinskem servisu v vrednosti okoli 50 evrov. Po zbranih obvestilih bodo policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.
– vlom v stanovanjsko hišo v okolici Litije. Neznani storilec je z
razbijanjem stekla na oknu prišel v notranjost hiše, jo pregledal in
odnesel gotovino. Sledi zbiranje obvestil in obveščanje pristojnega
državnega tožilstva.
– povoženje divjadi na relaciji Litija – Zg. Log

PP Hrastnik:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– v nočnem času so policisti na območju Hrastnika obravnavali dogodek v katerem je tovorno vozilo s priklopnim vozilom pri vzvratni vožnji z zadnjimi pnevmatikami priklopnega vozila zapeljalo čez previs in nasedel. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. Gasilci iz Hrastnika in Trbovelj pa so poskrbeli za prečrpavanje snovi, ki jo je prevažal.
– na območju Hrastnika so obravnavali napad psa na drugega psa. Izveden bo prekrškovni postopek.
– na območju Hrastnika je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo voznikov in vozila v prometu, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Sreda, 8. 6. 2022
– policisti so obravnavali kaznivo dejanje zatajitve torbice z vsebino, ki se je zgodila na območju Ljubljane.
– nekaj po 15. uri so bili policisti napoteni do semaforja na G2-108, ki ni deloval in usmerjali promet do 17.15 ure, ko je tehnik odpravil napako.

Četrtek, 9. 6. 2022
– občanu so zasegli neznano posušeno snov (sum na rastlino konopljo). Po opravljeni analizi sledi ustrezen ukrep.
– zvečer so policisti obravnavali prometno nesrečo, kjer je neznani voznik trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal. Materialna škoda znaša okoli 300 evrov

Petek, 10. 6. 2022
– policisti so imeli postopek z voznikom osebnega avtomobila. Ker je vozil v cestnem prometu vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo vozilo zaseženo in podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ker vozilo ni bilo registrirano, bilo je brez opravljenega tehničnega pregleda, na vozilu pa so bile nameščene druge reg. tablice, je bil vozniku izdan še plačilni nalog.

PP Zagorje:
Ponedeljek, 6. 6. 2022
– najden je bil bankovec v poslovalnici banke v Zagorju ob Savi, ki je bil proti zapisniku o najdenih predmetih zasežen.

Sreda, 8. 6. 2022
– na Savskem mostu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Preverjeni so bili pogoji za udeležbo voznikov in vozila v prometu, ter izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Četrtek, 9. 6. 2022
– kaznivo dejanje poslovne goljufije, kjer je oškodovanec naznanil, da ga je neznani storilec pri opravljanju gospodarske dejavnosti pri sklenitvi in izvajanju pogodbe oz. posla preslepil. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– kaznivo dejanje, kjer je je oškodovanec naznanil, da je neznani storilec izvršil tatvino lovske kamere. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Petek, 10. 6. 2022
– kaznivo dejanje tatvine zvočnikov in pijače iz brunaric na območju Zagorja ob Savi. Policisti bodo o okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.
– peško na cesti Zagorje-Litija, ki je hodila ob robu vozišča, ni pa imela svetilke ali odsevne kresničke, zaradi česar ji je bilo izrečeno opozorilo zaradi kršitve 84. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Sobota, 11. 6. 2022
– tatvino avtomobilskega dela na območju Zagorja. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 100 evrov. Policisti bodo o okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.
– kaznivo dejanje poškodovanja vrat vrtne lope. Policisti bodo o okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.
– kaznivo dejanje tatvine alkoholne pijače iz vrtne lope. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– nudili so asistenco zdravstvenemu osebju pri spremljanju osebe v zdravstveno ustanovo.

Nedelja, 12. 6. 2022
– kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči poškodoval več parkiranih vozil na območju Zagorja. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.
– sum kršitev javnega reda in miru. Policisti z zbranimi obvestili kršitve javnega reda in miru niso ugotovili.
– kamenje na vozišču Zagorje-Litija, katerega so policisti odstranili z vozišča.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X