14.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 18. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Na izlaški šoli za zaključek ustvarili pravo sobo pobega - v kateri...

Na izlaški šoli za zaključek ustvarili pravo sobo pobega – v kateri lahko izhod iščete tudi vi!

Še eno šolsko leto, ko je velik del pouka potekal na daljavo. Kako učence pritegniti, jih motivirati – je razmišljala učiteljica Sanja Šinkovec, učiteljica OŠ Ivana Kavčiča Izlake. In ideja je obrodila čisto pravo virtualno sobo pobega z Napoleonom Bonapartejem. 

Mnogi učenci so izgubili motivacijo za delo in postali popolnoma apatični. Kako učence motivirati k delu? Kakšen zanimiv pristop ubrati, da se bodo učenci sploh spravili k učenju in se hkrati še kaj naučili? “To sta bila dva izmed mnogih vprašanj, na katera sem ves čas pouka na daljavo poskušala odgovoriti. Pa ne le v teoriji, ampak tudi v praksi. Tako je pri pouku zgodovine v 8. razredu nastala ideja o malo drugačnem preverjanju znanja – soba pobega z Napoleonom Bonapartom,” nam predstavi inovativno idejo za učenje izlaška učiteljica.

Videz sobe je učence pritegnil k raziskovanju in reševanju ugank ter kvizov z namenom pridobiti geslo in pobegniti iz sobe. Še več – pritegnil jih je k dodatnemu raziskovanju osebne zgodovine Napoleona Bonaparta. Idejo pa je naša sogovornica ob koncu šolskega leta še nadgradila. Če je soba pobega navdušila osmošolce, zakaj ne bi še ostale učence? “Tako smo učitelji in učenci uspeli zamaskirati šolsko proslavo ob 30. obletnici naše Slovenije v sobo pobega oziroma bolje rečeno učilnico pobega. S tem smo dokazali, da je tak način poučevanja zanimiv in inovativen, hkrati pa primeren za vse starosti in za vse učne predmete.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Druga akcija: kri komunalcev za soljudi

Zaposleni na Komunali Trbovlje so že drugič združili moči v skrbi za sočloveka – leta 2019 se jih je kar 17 pridružilo skupni krvodajalski...