12 C
Trbovlje
četrtek, 5. oktobra 2023
ZON.siAktualnoBo prej podhod ali prometna nesreča?

Bo prej podhod ali prometna nesreča?

Na problematiko ureditve Dola pri Hrastniku na odseku med žalnim objektom in centrom Dola je pred kratkim znova opozorila Anita Kozole, občinska svetnica.

Težave z odkupom zemljišč

Anita Kozole

Problem naj bi, po podatkih svetnice, nastal pri odkupu zemljišč, potrebnih za izgradnjo pločnika, saj naj bi eden od lastnikov nasprotoval prodaji zemljišča. Izgradnja pločnika naj bi bila namreč predvidena na nasprotni strani ceste, kar bi dotičnemu občanu zmanjševalo varnost pri izvozu na glavno cesto. Kot je na zadnji občinski seji pojasnil župan Miran Jerič je izgradnja pločnika predvidena ob levi strani cestišča, ob stanovanjskih hišah.

Podhod za pešce

V sklopu Načrta razvojnih programov je predvidena ureditev približno pol kilometra dolgega odseka državne ceste ob pokopališču na Dolu, nam pojasnijo na Direkciji RS za infrastrukturo. V projekt so vključeni ureditev komunalne infrastrukture, pločnika, javne razsvetljave, dveh avtobusnih postajališč in podhoda za pešce.

Na Direkciji RS pravkar poteka strokovni pregled idejnega projekta v dveh variantah, vendar končna rešitev še ni izbrana. Ko bo predlagana in z lokalno skupnostjo usklajena optimalna varianta, bodo začeli z izdelavo projektne dokumentacije, so še pojasnili na Direkciji.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Štiri stanovanja, najcenejše 9000 evrov, najdražje 25 tisočakov

Kar štiri stanovanja v isti stavbi so naprodaj. Občina Hrastnik bo v zasebne roke prodala nepremičnine na naslova Cesta 1. maja 44 v Hrastniku.  Stanovanje...