21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoMotoristi niso le divjaki

Motoristi niso le divjaki

Že peto leto zapored se zbirajo motoristi in darujejo kri.

Pa ne le motoristi, gre za vse člane moto klubov Zasavja ter njihove somišljenike. Akcije se lahko udeleži vsak, je oznanil pobudnik Bojan Garantini, član MK Klukhena. V Zasavju je kar osem moto klubov, ki so se zbrali v tako imenovano UNIJO zasavskih moto klubov in prav vsi sodelujejo tudi pri tradicionalni krvodajalski akciji.

                

Kako se je začelo?

Ker je bilo zaradi službenih in ostalih obveznosti izjemno težko motoriste zbrati skupaj, so akcijo organizirali na soboto. Prva takšna je bila leta 2011 v Trbovljah, pripoveduje Garantini, ko se je udeležilo kar 140 darovalcev. Naslednje leto so šli v Zagorje, nato v Hrastnik in letos se zopet zbirajo v Trbovljah.

5. Krvodajalska akcija zasavskih motoklubov, ostalih motoristev in njihovih somišljenikov bo v soboto 16. maja 2015 od 8. do 12. ure v Delavskem domu Trbovlje.

Po odvzemu krvi organizatorji vse udeležence vabijo na toplo malico v Mesarijo Kramžar na trboveljsko tržnico.

Motoristi niso le divjaki

Klubi delujejo samostojno, občasno se srečajo, kaj skupaj planirajo in se družijo, pojasnjuje zagriženi motorist Bojan Garantini, ki želi da tudi javnost spozna, da motoristi niso le divjaki da radi priskočijo na pomoč.

Na sliki Motomandeljc, ki ga je za motoriste ustvaril trboveljski umetnik Jože Ovnik.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...