24.9 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoMlakarjevo stanovanje do dolgo obljubljene nove podobe

Mlakarjevo stanovanje do dolgo obljubljene nove podobe

V muzejskem delavskem stanovanju rudarja Franca Mlakarja, pravzaprav zunaj le-tega, so se zadeve glede prenove začele premikati naprej. Izbrali so izvajalca in se lotili prvih del, ki bodo ob zaključku dala stavbi osveženo podobo.

Kot so sporočili iz Občine Hrastnik, so po podpisu pogodbe z Ministrstvom za kulturo izvedli javno naročilo za izbor izvajalca za izvedbo projekta, torej zunanje prenove objekta. Izbrani izvajalec del je hrastniško podjetje Rekonstrukcije, splošna gradbena dela, inženiring, oblikovanje, d. o. o.

Izvedena je bila uvedba v delo, na kateri je bila prisotna tudi predstavnica Zavoda za varstvo kulturne dediščine, saj je bilo marca 2007 stanovanje razglašeno za kulturni spomenik lokalnega pomena in mora prenova potekati v skladu s predpisi.

Prva dela na objektu so se tako že pričela, kdaj gre pričakovati tudi prve premike z vidika urejanja notranjosti, pa na občini še niso mogli napovedati, saj se prenove lotevajo korak za korakom in bo torej več znanega po tem, ko bo zaključena prenova zunanjosti.

 

SORODNI ČLANKI:

Zunanja prenova še letos, nato preobrazba Mlakarjeve hiše v hostel

 

FOTO: Razglašeno za kulturni spomenik, danes prerašča plevel

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...