today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoMladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Mladoletnik na neregistriranem mopedu, za povrh pa še napihal

Minuli teden so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V ponedeljek ob 13. uri v Trbovljah prometno nesrečo z materialno škodo, kjer je voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega prehitevanja tovornega vozila in viličarja trčil v tovor, ki ga je slednji prevažal. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

V večernem času v Zagorju ob Savi sum kaznivega dejanja nasilja v družini, kjer nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno tožilstvo.

V sredo zvečer so v Zagorju ob Savi ustavili voznika osebnega vozila, kjer je v postopku preizkus alkoholiziranosti pri prvem vozniku pokazal rezultat 0,35 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega vodijo postopek o prekršku. Pri drugem vozniku pa 0.75 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V postopku so imeli tudi mladoletnega voznika neregistriranega mopeda, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,20 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Moped so mu zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek prometno nesrečo z materialno škodo na Vačah. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V torek prijavi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari oziroma uničenje pnevmatike vozila v Zagorju ob Savi. O vseh ugotovitvah bo v obeh primerih obveščeno pristojno tožilstvo.

V četrtek prometno nesrečo z materialno škodo zaradi neprilagojene hitrosti voznika na glavni cesti Zagorje ob Savi – Litija. Policisti zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

Prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom povzročitelja na območju Litije. Za pobeglim voznikom policisti še zbirajo obvestila.

PP Litija

V ponedeljek obvestilo o najdbi neeksplodiranega ubojnega sredstva, ki po vsej verjetnosti izhaja iz 2. sv. vojne. Policisti so kraj zavarovali, pristojni pirotehniki civilne zaščite pa so poskrbeli za uničenje.

Kršitev javnega reda in miru na železniški postaji Kresnice, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku

V torek primer, ko je voznica z vozilom trčila v divjad, policisti pa so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Prometno nesrečo na parkirišču v Litiji, kjer je do sedaj neznani voznik trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil podatke ali o tem obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V sredo okoli 18. ure je v naselju Litija na parkirišču, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v parkirano vozilo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Primer povoženja divjadi, kjer policisti še zbirajo obvestila o dogodku.

V četrtek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja goljufije, ki je bila storjena preko spleta. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Okoli 19. ure so v naselju Vnajnarje obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom. Neznani voznik osebnega vozila je zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Ne da bi nudil podatke udeležencem ali o tem obvestil policijo je voznik s kraja odpeljal. Policisti o tem še zbirajo obvestila.

PP Trbovlje

V ponedeljek, prometno nesrečo z materialno škodo v Trbovljah, kjer so policisti ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

Občan je policistom predal najdene predmete, ki so bili v nadaljevanju vrnjeni lastniku.

V četrtek vlom v kletne prostore v Trbovljah, od koder je neznani storilec odtujil rolerje, smučarsko opremo in prehrambne izdelke. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...