-- OGLAŠEVANJE --

Mesto povezano s kolesarskimi površinami že v prvi polovici leta

-- OGLAŠEVANJE --

Dela v sklopu Izvedbe kolesarskih površin v Trbovljah potekajo s polnim zagonom in bodo končana v prvi polovici letošnjega leta. Z izvedbo operacije in umestitvijo 4.800 metrov novih kolesarskih površin na sever in jug mesta bo s kolesarskimi površinami povezano celotno mesto. Poleg kolesarskih površin bodo na novo urejena parkirišča za e-kolesa z nadstreški z možnostjo zaklepa koles.

Trenutno največ aktivnosti poteka v severnem delu mesta, natančneje v Gabrskem, kjer sta predvideni umestitev novega mostu in ureditev kolesarskih površin ob potoku. Konstrukcija mostu bo izvedena v februarju, sočasno pa se dela izvajajo tudi v strugi Trboveljščice, ki bo imela na novo tlakovano brežino. Teren bo utrjen in pripravljen na asfaltiranje v toplejših mesecih, ko bo dokončan tudi most. Na tem območju bo urejena tudi javna razsvetljava in postavljena nadstrešnica za kolesa. Prav tako so se dela že začela na cestnem odseku Trg Franca Fakina–Sv. Martin, kjer se je uredila in pripravila površina, ki bo tlakovana v pomladanskih mesecih. V drugi polovici marca v Trbovljah načrtujejo izvedbo del pri mestnem parku, ki bodo pomenila tudi zaključek gradbenih del v severnem delu mesta.

Prav tako so v teh dneh začeli z umeščanjem kolesarskih površin v južni del mesta, in sicer na odseku od spodnjega Petrola do Lafarge Cementa. Kolesarska površina bo na tem odseku ločena od cestišča in vanj ne bo posegala, zato bo v času del promet zgolj občasno moten, še pojasnijo na Občini Trbovlje. Do poletja bodo kolesarske površine vzpostavljene od Gabrskega in vse do železniške postaje.

“Kolesarske površine so bile urejene s ciljem, da bi se občani po opravkih odpravili s kolesom. Prav tako želimo povečati uporabo koles tudi pri tistih občankah in občanih, ki trenutno za dostop do železniške postaje uporabljajo avtomobil. Z vzpostavitvijo kolesarske infrastrukture in večjo uporabo koles želimo zmanjšati emisije toplogrednih plinov in emisije PM10 iz prometa.”

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Celotna investicija znaša 2,262.263,78 evra; od tega predstavlja prispevek EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj 1,317.731,55 evra, prispevek Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo 329.432,89 evra in lastna sredstva Občine Trbovlje 615.099,34 evra.

Prispevek je oglasno sporočilo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --