-0.8 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoMed 10 najvišjih izplačil dva trboveljska zdravnika: v enem mesecu vsak po...

Med 10 najvišjih izplačil dva trboveljska zdravnika: v enem mesecu vsak po 13.000 evrov

Na lestvici najvišjih izplačil v slovenskem javnem sektorju sta številka 6 in 7 zdravnika, ki sta preko 13.000 evrov izplačila dobila za mesec oktober v Splošni bolnišnici Trbovlje.

Za dva zdravnika v enem mesecu 27.000 evrov

Gre za predstojnika oddelka interna in pediatrija, nam pojasnijo v SB Trbovlje, torej po podatkih bolnišnične spletne strani za Boštjana Leskovarja in Lili Mikecin. Oba sta zaposlena kot višja zdravnika specialista PPD1.

»Izrazita kadrovska podhranjenost bolnišnice vodi v delo preko rednega delovnega časa, kar omogoča realizacijo programa. Zavoljo tega se opravijo in izplačajo nadure, hkrati pa dotični opravijo visok delež dela v dežurni službi,« pojasni Maja Hvala iz trboveljske bolnišnice, kjer zaradi svoje majhnosti poročajo o še večji kadrovski stiski kot drugje: »neprekinjeno zdravstveno varstvo je treba pokriti v manjših ali večjih sistemih in zato zaposleni v manjših bolnišnicah opravljajo dela na več deloviščih, da se pokrije vse naloge in zagotovi oskrbo vsem pacientom.« Ob tem pa v zasavskih bolnišnici še dodajo, da naj bi bila v navedenih oktobrskih zneskih zajeta tudi izplačila Covd dodatkov od aprila do junija 2022 ter iztek referenčnega obdobja in izplačilo ur.

Po podatkih Portala plač v javnem sektorju sta trboveljska zdravnika za oktober 2022 prejela – eden 13.580,80 evrov in drugi 13.544,79 evrov.

Na lestvici najvišjih izplačil, imenovani top50 je še eno iz naslova zasavske zdravstvene ustanove. Na 31. mestu je zdravnik ali zdravnica, ki službuje v SB Trbovlje. Seštevek izplačila je v mesecu oktobru 2022 znašal 11.487,44 evrov.

Najbolj plačan slovenski javni uslužbenec zaposlen v Trbovljah!

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bi lahko za zapuščene živali poskrbeli v novem zasavskem zavetišču?

Župani so si enotni, da je potrebno iskati rešitve glede zapuščenih živali. Občine, ali celo natančneje odgovorna oseba občine je tudi denarno odgovorna, če...