8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoMakadam zamenjal asfalt, namesto prahu park s klopcami

Makadam zamenjal asfalt, namesto prahu park s klopcami

Neurejeno, prašno makadamsko območje na Ribniku v Trbovljah bo kmalu dobilo novo podobo. Dela se bodo začela v prvi polovici aprila.

“Mesto ni le ob glavni cesti, zato je potrebno urejati bivalni prostor tudi na višjih nivojih mesta, čeprav to opazijo le tisti, ki tam živijo. Letos je tako na vrsti Ribnik,” pravi trboveljska županja Jasna Gabrič.

Tudi park s klopcami in sprehajalnimi potmi

Makadamsko površino ob objektih Ribnik 17-19 bo zamenjala nova asfaltna prevleka. Ob stavbah bodo nameščeni robniki. V sredini območja bo urejen manjši park s klopcami in sprehajalnimi povezovalnimi potmi, ki bo obsegal 150 kvadratnih metrov površine.

Za prijetno preživljanje prostega časa izven centra mesta

“Med zelenico, prodnatimi potmi, drevjem in grmovnicami, ki bodo na tem območju urejeni, bodo zdaj okoliški prebivalci lahko prijetneje in bolj kvalitetno preživeli svoj prosti čas. To je eden od korakov urejanja bivanjskih prostorov za preživljanje prostega časa izven centra mesta. Z urejanjem takšnih območij želimo nadaljevati tudi v prihodnje, tako kot smo v preteklosti urejali prostor na Opekarni in drugod,” pravijo na občini Trbovlje.

Pogodba z izvajalcem gradbenih del, podjetjem S-design studio je že podpisana. Rok izvedbe del je 15. maj, občina pa je v proračunu za projekt zagotovila 43.000 evrov.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X