-- OGLAŠEVANJE --

Litijska judoista obiskala mednarodni kamp

-- OGLAŠEVANJE --

Jorik in Rua Kvapil, člana Judo kluba Litija sta v začetku januarja obiskala zimski judo kamp Ligano, ki poteka v istoimenskem obmorskem mestecu Ligano v Italiji. Kampa sta se udeležila skupaj z ekipo Judo klub Komenda. Ekipa je štela enajst članov, ki nastopajo v starostni kategoriji mlajših kadetov, kadetov in mladincev. Na svetovno priznanem kampu so letos zabeležili več kot 1300 judoistov iz 21 različnih držav. To je bila odlična priložnost za nabiranje izkušenj in pravi test v močni mednarodni konkurenci.

Med trenerji so bili svetovno znani judoisti, med drugimi tudi Italijanka Giulia Quintavalle, dobitnica zlate olimpijske medalje in Španec Go Tsunoda in njegova hčerka Ai, ki je svetovna prvakinja v kategoriji do 20 let.Treningi so potekali dvakrat dnevno v več starostnih skupinah. Jutranje treninge so opravili na prostem v bližnjem borovem gozdu. Po treningih in počitku so si vzeli čas tudi za obisk čudovitega novoletno okrašenega mesta ob morju. Imeli so srečo in naleteli tudi na njihov tradicionalni dogodek – zažig čarovnic, ki je pritegnil veliko pozornosti. Ob visokem kresu so plesale čarovnice in delile sladkarije.

Iz priprav so se vrnili utrujeni, a zadovoljni s polno novega znanja in izkušenj in pripravljeni na nove izzive, ki jih prinaša leto 2023.

Litijski judoisti izvrstni na tekmovanju v prestolnici

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --