17.9 C
Trbovlje
petek, 29. septembra 2023
ZON.siAktualnoLežeče policaje na trboveljski enosmerni bodo spremenili

Ležeče policaje na trboveljski enosmerni bodo spremenili

Da so ležeči policaji na Ulici 1. junija neugodni, ni potrebna strokovna raziskava. Čez zimo ležeče policaje komunala sicer odstrani, jih pa po odločbi Občine Trbovlje zadnja tri leta vsako spomlad ponovno namestijo.

Zaradi prehitrih voznikov, ki so od bolnišnice proti rondoju pod pošto divjali, so prebivalci iskali rešitev in se obrnili na občino. Ta je skupaj z varnostnim sosvetom leta 2020 najboljšo možno rešitev poiskala v namestitvi montažnih ležečih ovir, ki ne bi bili tako moteči, če ne bi tudi ob najmanjši možni hitrosti vozilo pri prečkanju pošteno pretreslo.

Zaradi pritožb, ki so zoper treh neugodnih cestnih ovir romale na občino, so sklenili, da bodo le te spremenili. Na Občini Trbovlje obljubljajo tehnološko spremembo ovir, ki bodo bolj prijazne do jeklenih konjičkov, vseeno pa bodo prispevale svoje k umirjanju prometa.

Ob tem pa smo na občini še izvedeli, da se ob skrbi za prometno varnost pripravljajo tudi načrti za umiritev prometa pred OŠ Tončke Čeč. Najbolj problematičen je odsek od križišča do šole, kakšna bo rešitev za omenjen predel pa bo znano v kratkem.

Na Keršičevi kmalu omejitev 30 km/h in sprememba prometnega režima

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

To pa je super novica za Zasavce! Mesta se polnijo, prijavite se pravočasno

Odlična novica je prispela v Zasavje, z odločitvijo Ministrstva za digitalno preobrazbo, da je Zasavska ljudska univerza uspešno kandidirala za izvedbo brezplačnih izobraževanje na...