-- OGLAŠEVANJE --

Kriteriji za prejem finančne pomoči pri ogrevanju še dostopnejši

-- OGLAŠEVANJE --

Včeraj smo poročali o subvenciji občine pri ogrevanju za najbolj socialno ogrožene v Trbovljah. Znesek, ki smo ga objavili na našem portalu so pred sejo še zvišali in tako cenzus za prejem subvencije naredili širše dostopen. 

Iz 590 na 800 evrov pri samskih osebah in iz 380 na 450 evrov na člana v družini

Medtem, ko je prvotni predlog predvideval, da bodo do pomoči upravičeni vlagatelji, ki imajo s statusom samske osebe do 591,20 evrov mesečnega (neto) prihodka, so tega dvignili na 800 evrov, v primeru družine pa iz 382,82 evrov na družinskega člana po novem predlogu velja do 450 evrov na družinskega člana. O upravičenosti bo odločala komisija, pomoč pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja se bo dodelila za največ dva meseca v ogrevalni sezoni 2021/2022, in sicer v višini polovičnega zneska stroškov daljinskega ogrevanja stanovanjske enote, vendar največ do višine 70 evrov na mesec.

Na včerajšnji redni seji Občinskega sveta Občine Trbovlje je bil sprejet Pravilnik o pomoči pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja v občini Trbovlje v času ogrevalne sezone 2021/2022. Pravilnik bo stopil v veljavo s 1. januarjem 2022 in se bo uporabljal do konca te ogrevalne sezone oziroma do 31. maja 2022.

Vlagatelj za pomoč bo moral izpolnjevati tri pogoje:
1. Imeti stalno in dejansko bivališče v občini Trbovlje;
2. Stanovanjska enota mora biti priključena na daljinsko ogrevanje;
3. V mesecu oddaje vloge vlagatelj ni upravičen do pomoči pri plačilu stroškov ogrevanja iz drugih virov (npr. izredna denarna socialna pomoč).

Maja Krajnik

Podžupanja Občine Trbovlje Maja Krajnik, ki je zaradi zadržanosti županje po pooblastilu vodila včerajšnjo sejo Občinskega sveta Občine Trbovlje, je ob tem razkrila tudi, da ne bo šlo za direktna nakazila pomoči upravičencem na njihove bančne račune, pač pa za zmanjšanje zneska na položnici, kjer so zbrani stroški daljinskega ogrevanja. “Pomoč bo na voljo do porabe sredstev – teh je skupno predvidenih v višini 55 tisoč evrov, a če bo ob rebalansu v mesecu februarju to potrebno, načrtujemo zvišanje teh sredstev,” je še dejala.

SORODNI ČLANKI:

V Trbovljah subvencija za ogrevanje do 70 evrov

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --